Componist Gustavo Santaolalla heeft een interview afgegeven tijdens een radioprogramma van Vorterix. Dit programma wordt opgenomen in Argentinië, waar Santaolalla zelf ook vandaan komt. Hij is over de hele wereld een welbekend Argentijnse musicus, filmcomponist en -producent. Wat hij ook doet, is de muziek verzorgen voor The Last of Us: Part II. Hij werkt nu al een behoorlijk lang tijd aan deze game en meldde nu voor het eerst wanneer hij klaar hoopt te zijn met zijn werk voor Naughty Dog’s nieuwe parel.

In het interview zei hij dat het de bedoeling is om het project in 2019 af te ronden. Dit betekent dan ook meteen dat The Last of Us: Part II volgend jaar het daglicht nog niet gaat zien. Mogelijk dat de game dus gepland staat voor een release ergens in 2019, mits de ontwikkeling in gelijke lijn wordt afgerond met het werk van de componist.

In de wandelgangen werd al wel eens geroepen dat The Last of Us: Part II mogelijk niet eens het daglicht gaat zien op de PlayStation 4, maar dat deze op Sony’s volgende generatie console uit gaat komen. Nu leek dit niet erg aannemelijk, maar als de game inderdaad later dan 2019 uit gaat komen, kan dit zomaar eens werkelijkheid worden.