Vlak voor de release van Destiny 2 werd duidelijk dat de shooter van Bungie in eerste instantie nog geen HDR zou ondersteunen op de PlayStation 4 Pro. Een patch die dit mogelijk zou maken werd “snel na de launch” beloofd. Inmiddels is de game ruim twee maanden uit en gelukkig heeft Bungie nu eindelijk meer duidelijkheid over de update gegeven.

De ontwikkelaar heeft namelijk aangekondigd dat er op 5 december een update voor Destiny 2 wordt uitgebracht die ervoor zal zorgen dat Destiny 2 eindelijk HDR zal gaan ondersteunen op de PlayStation 4. Ook zal de game na de patch op de PlayStation 4 Pro een “aangepaste 4K resolutie” hebben. Deze verwoording is wat vaag, maar het lijkt niet om een echte 4K resolutie te gaan, iets dat volgens Bungie na de patch wel het geval zal zijn op de Xbox One X.

On December 5, along with the launch of Curse of Osiris and Season Two, we’ll be deploying an update to Destiny 2 that will deliver stunning gameplay with high dynamic range (HDR) lighting to these new consoles. You’ll also see adaptive 4K resolution on the PlayStation 4 Pro and 4K on the Xbox One X.

Hoewel spelers behoorlijk lang hebben moeten wachten op de langverwachte HDR-patch voor Destiny 2, is het natuurlijk altijd mooi als de update ook echt aanstaande is. De update valt samen met de release van de Curse of Osiris uitbreiding voor Destiny 2, die ook op 5 december uitkomt.