Topper van 2018: Dragon Ball FighterZ – Sinds Dragon Ball Z in de jaren 90 en het begin van deze eeuw op televisie te zien was, is er eigenlijk geen jaar meer voorbij gegaan waarin er geen game is verschenen rondom deze zeer populaire anime. Met glunderende blik kijken we terug naar de oude Budokai en Tenkaichi games, maar alle games die hierna zijn verschenen hebben nooit meer helemaal aan dat niveau kunnen tippen. Binnenkort verschijnt Dragon Ball FighterZ en dit zou zomaar eens een zeer positieve verrassing kunnen zijn.

Dragon Ball FighterZ – Wederom stap je in de huid van Son Goku, al sinds het begin van Dragon Ball in de jaren 80 het hoofdpersonage van de serie. Ditmaal wordt de wereld waarin ze leven geteisterd door een reeks Goku-klonen, aangestuurd door een geheel nieuw personage in de vorm van Android 21. Daarnaast zal ook Android 16, bekend uit de Cell saga van Dragon Ball Z, een centrale rol in het verhaal gaan spelen. Het uiteindelijke verhaal is opgedeeld in drie stukken, maar hoe dit precies in zijn werk zal gaan, is nog niet helemaal bekend.

Naast de introductie van nieuwe personages, zullen natuurlijk de alleroudste bekende personages ook zeker niet ontbreken. Voor de echte liefhebbers is het al maandenlang een feestje, omdat er continu nieuwe trailers verschijnen waarin (bekende) personages worden geïntroduceerd voor de game. Daarnaast zal de serie zich hoogstwaarschijnlijk afspelen in een tijdperk zo ongeveer na de Universe 6 saga uit Dragon Ball Super, waardoor er nog voldoende gespeculeerd kan worden over nog ontbrekende personages.

blank

In al die Dragon Ball games die zijn verschenen, was er altijd wel een rechte lijn te trekken in de manier waarop de combat tot zijn recht kwam. In Dragon Ball FighterZ zal dit echter op een geheel andere wijze gaan dan voorheen. Zo is het niet meer mogelijk om een geheel level rond te vliegen, aangezien er is gekozen voor zeer compacte omgevingen. Hiermee wordt de combat nog meer een button-bash galore, waar toch een zeer uitgebreide learning curve in verwerkt zit. Hierbij kan een vergelijking worden gemaakt met bijvoorbeeld de Street Fighter games.

Waarom gaat dit een topper worden? Dragon Ball FighterZ lijkt een feestje te worden met veel oude bekenden uit de anime, alsook geheel nieuwe personages. Daarnaast is er na vele jaren voor gekozen om het combat systeem volledig op de schop te gooien, waardoor er voor iedereen die de game gaat spelen weer wat nieuws te leren valt. In de game wordt een geheel nieuwe saga aangebroken die het universum van de anime alleen maar zal uitbreiden voor de liefhebbers. Naast het nieuwe verhaal bevat de game ook nog een uitgebreide (online) multiplayer, dus deze game moet de fans weer heel wat uurtjes gaan vermaken.

blank

Meer over Dragon Ball FighterZ:
Gespeeld: Dragon Ball FighterZ
Eerste story trailer Dragon Ball FighterZ verschenen