Topper van 2018: Kingdom Come: Deliverance – Er zijn vandaag de dag niet veel ontwikkelaars meer die voor de middeleeuwen kiezen als setting. Dat is spijtig te noemen, aangezien er genoeg te halen valt uit deze periode, waarin ridders elkaar in de pan hakten en streden om de hand van een jonkvrouw. Kingdom Come: Deliverance brengt ons in ieder geval terug naar de middeleeuwen en wel het koninkrijk van Bohemen om precies te zijn. Je start het avontuur als de zoon van een smid, maar lang zal je niet in de smederij staan.

Kingdom Come: Deliverance – Je speelt als Henry, de zoon van een smid in het koninkrijk Bohemen, zoals al aangegeven. Het leven is eenvoudig voor Henry. Werk in de smederij van je vader en doe leuke dingen met je vrienden in je vrije tijd. Het leven van Henry wordt echter ondersteboven gekeerd wanneer zijn ouders op vreselijke wijze worden vermoord door de soldaten van de koning. Gedreven door wraak, ga jij de vele gevaren van het middeleeuwse leven aan en probeer je gerechtigheid voor je familie te vinden.

Qua verhaal klinkt het wellicht wat cliché, maar dankzij de setting lijkt het erg interessant te worden. Bohemen is een historisch gebied dat in Tsjechië lag en de ontwikkelaar heeft heel erg veel onderzoek naar de historie van dat gebied gedaan. Het avontuur is op zichzelf fictie, maar veel gebouwen, nederzettingen en meer zullen historisch accuraat zijn. De game speelt zich af in 1403 en doordat de ontwikkelaar veel onderzoek heeft gedaan, krijg je de meest realistische weergave van die tijd.

blank

Realisme is sowieso een erg belangrijk aspect van de game, wat voor een unieke speelervaring moet zorgen. Ontwikkelaar Warhorse Studios heeft eerder duidelijk aangegeven dat ze de wereld zo realistisch mogelijk proberen na te bootsen. Dat betekent zowel een realistische setting, alsook realistische combat, personages en meer. Iedereen in Bohemen heeft zijn eigen werk of zijn dagelijkse bezigheden, waardoor er een dynamische wereld voor je open gaat. Daarnaast is het zwaardvechten gebaseerd op technieken uit die tijd waardoor het vechten erg intens en realistisch gaat zijn.

Waarom gaat dit een topper worden? Kingdom Come: Deliverance laat ons weer kennismaken met de middeleeuwen. Het lijkt een unieke ervaring te worden en dat zit hem met name in de details en het realisme. Vooral dat laatste lijkt een enorme nadruk te krijgen. Mensen die allemaal hun eigen werk hebben, een dag- en nachtcyclus met realistische effecten, diverse randactiviteiten die bij die tijd hoorden en nog veel meer. De kracht van deze actie-RPG zit hem met name in het realistische vechtsysteem dat gebaseerd is op manuscripten uit die tijd. Kingdom Come: Deliverance belooft echt een unieke game te worden en wij zien het in ieder geval wel zitten om ons in de middeleeuwen onder te dompelen.

blank

Meer over Kingdom Come: Deliverance:
In actie gezien: Kingdom Come: Deliverance
Trailer geeft een eerste indruk van het verhaal
Video gaat dieper op het combatsysteem in
Neem een kijkje achter de schermen bij het componeren van de muziek