Via de wekelijkse update van Bungie is bekendgemaakt dat Destiny 2 komende week wordt uitgebreid met een nieuwe Crucible-modus. De modus heet ‘Breakthrough’ en is vanaf dinsdag 25 september beschikbaar voor alle spelers van Destiny 2.

In Breakthrough strijden twee teams om een centrale zone. Wanneer deze zone is veroverd door één van de teams, krijgt dat team de beschikking over een Breaker. De spelers moeten de Breaker zien te activeren, maar in de tijd dat ze dat proberen, kan de zone weer een prooi zijn voor het andere team. Als een team de Breaker eenmaal heeft geactiveerd, kunnen de spelers hiermee de Vault van het andere team proberen te hacken. Als een team de Vault van de tegenpartij weet te hacken, is de ronde voorbij. Het team dat als eerste drie rondes weet te winnen, wint ook de wedstrijd.

Bungie heeft speciaal voor de Breakthrough-modus nieuwe maps ontwikkeld. Hieronder vallen Equinox, Firebase Echo en The Citadel. Convergence, een map die recent werd uitgebracht, biedt ook ondersteuning voor de modus. Spelers op de PlayStation 4 kunnen Breakthrough bovendien nog spelen op een exclusieve map genaamd Gambler’s Ruin.

Breakthrough is vanaf 25 september eerst te vinden als Weekly Featured Playlist. Vanaf 2 oktober wordt de modus toegevoegd aan de Competitive playlist. Iedereen die Destiny 2: Forsaken bezit, kan Breakthrough vanaf 25 september ook in Private Matches spelen.