We staan er in het dagelijkse leven niet altijd bij stil, maar iets wat wellicht zo vanzelfsprekend lijkt is het soms niet. Eind deze maand komt bijvoorbeeld Red Dead Redemption 2 uit, een game waar veel mensen op zitten te wachten. Voor sommige mensen is het echter de vraag of zij de release nog wel gaan halen. Zo ook voor Jurian, wiens laatste wens het spelen van Red Dead Redemption 2 was.

Jurian is ongeneeslijk ziek en lijdt aan Neurofibromatose type 2, zo vertelde hij aan Gamersnet.nl. Dit is een erfelijke ziekte waar in Nederland ongeveer 400 mensen mee te maken hebben. Helaas zit Jurian momenteel in de laatste fase van zijn leven en zijn laatste wens was om nog Red Dead Redemption 2 te mogen spelen. Het is echter niet helemaal zeker of Jurian tegen de tijd dat de game uitkomt nog in staat is om dat ook daadwerkelijk te doen.

Harm, de vader van Jurian, nam contact op met Rockstar om de wens van zijn zoon voor te leggen. Jurian deed zijn verhaal tegenover Gamersnet.nl en vertelde het volgende:

“Helaas zit ik in de laatste weken van mijn leven. Ik ben uitbehandeld. Sinds 2004 vecht ik tegen een chronische zeldzame ziekte genaamd Neurofibromatose Type 2. Waar er vele “goedaardige” tumoren in mijn lichaam groeien. Lang heb ik het overleefd, maar ik heb er nu genoeg van.

Aangezien ik in spanning af te wachten zat op Red Dead Redemption 2, ging mijn vader in contact met de uitgever, of ze een exemplaar eerder hadden als uitzondering. Rockstar Nederland wou het graag geven maar dat mochten ze niet, dus hadden ze contact met het hoofdkantoor, die al snel iets moois voor mij regelde. Er kwamen eind die week twee werknemers van Rockstar Nederland bij mij thuis, die mij een privé-demonstratie gaven van de game. Na een middagje spelen namen ze de game helaas weer mee.

Aangezien ik laatst een artikel las over een vergelijkbaar geval met Nintendo, wilde ik dit u vertellen. Aangezien Rockstar ook iets moois gedaan heeft.”

We vinden het ontzettend mooi dat Rockstar dit voor Jurian heeft willen doen. Na de speelsessie heeft hij ook nog een T-shirt gekregen van de game. Wij wensen Jurian en zijn familie veel sterkte toe en we hopen van harte dat er nog veel mooie momenten zoals deze mogen volgen.