Het is wel duidelijk dat Apex Legends tot nu toe erg succesvol is. De free-to-play Battle Royale shooter van Respawn Entertainment is nu ruim anderhalve maand beschikbaar en in die tijd heeft de game al de mijlpaal van 50 miljoen spelers bereikt, zo bleek eerder. Nu zijn er voor het eerst cijfers bekend over wat de game aan geld heeft opgebracht.

SuperData Research, een bedrijf dat statistieken van digitale media analyseert, meldt dat Apex Legends in de eerste maand ruim 92 miljoen dollar heeft opgebracht. Aangezien het hier om een free-to-play game gaat, betreffen deze cijfers alleen maar de in-game aankopen.

Dat is een indrukwekkende opbrengst, zeker als je bedenkt dat de Battle Pass nog niet beschikbaar was in de eerste maand na de release. Volgens SuperData Research is Apex Legends met deze cijfers zelfs de meest succesvolle free-to-play game ooit als het gaat om opbrengsten in de openingsmaand.

“Apex Legends has the best launch month of any free-to-play game in history. Apex Legends generated an estimated $92 million from in-game spending across all platforms, with the majority coming from console.”