Na enkele lange jaren van stilte komen we sinds kort meer te weten over de geplande remake van Final Fantasy VII. Zo zagen we eerder deze maand een teaser tijdens State of Play, waar de game als het ware opnieuw werd aangekondigd. Verder weten we ook dat aan de geplande episodische aard van de game intussen nog niets is veranderd.

Kort na de vorige aankondiging is echter een lek op Reddit verschenen met verdacht gedetailleerde informatie over de game. Allereerst zou Final Fantasy VII een demo-versie krijgen, die voor het eerst op de E3 speelbaar zal zijn. Deze demo zal dan achteraf ook voor PS-Plus leden thuis te downloaden zijn. Pre-orders voor de game zouden op deze manier ook beschikbaar kunnen zijn wanneer de demo voor iedereen live zou gaan.

Verder leert het lek ons dat de game opgesplitst is in 2 delen. Elk deel wordt bovendien beschouwd als een standalone game en elk deel heeft dus ook een aparte prijs van $59.99. Hoe deze prijs zich zal verhouden tot de euro, is niet bekend.

Verder worden nog verschillende gameplay-aspecten uit de doeken gedaan, die we hier niet allemaal zullen opsommen. Voor een volledig overzicht van hoe de game er volgens het lek zou uitzien, verwijzen we je door naar de Reddit-pagina waar alle details staan beschreven. Of het lek klopt, zullen we te weten komen tijdens de E3.