Special: De maan van Destiny vergeleken met die van Destiny 2: Shadowkeep – Met de release van Shadowkeep keren we terug naar de maan, een locatie waar we al een aantal jaren niet meer zijn geweest. In onze andere artikelen zijn we uitgebreid ingegaan op deze locatie, de activiteiten die je kan doen, de nieuwe aanpak van Bungie en meer. Maar gezien deze locatie niet volledig nieuw is, is het natuurlijk de vraag in hoeverre de maan echt veranderd is. Tijd om de maan van weleer eens opnieuw te bekijken en dat naast de nieuwe maan van Shadowkeep te leggen. Het is weliswaar dezelfde locatie, maar toch is er een hoop anders.

Verder het heelal in kijken

Het is en blijft altijd een plezier om de lucht in te kijken vanaf de locaties die je aandoet in de Destiny games. Of het nu op IO, Nessus of Mars is… Je ziet altijd wel wat in het heelal hangen en dat is nu niet anders. Sterker nog, het ziet er zelfs mooier en gevarieerder uit in vergelijking met voorheen.

Destiny
Destiny 2: Shadowkeep
Destiny
Destiny 2: Shadowkeep

Ruwer terrein

De maan was in Destiny al een vrij onherbergzaam gebied, maar met Shadowkeep gaat Bungie nog een stapje verder. Het is nog rotsachtiger dan voorheen en dan met name gevold door diepe kliffen die nog weleens een gevaar op zouden kunnen leveren.

Destiny
Destiny 2: Shadowkeep
Destiny
Destiny 2: Shadowkeep

Nederzettingen

Voorheen was er op de maan zeker het één en ander aan grote bouwwerken te vinden, in Shadowkeep neemt dat grotere vormen aan. Dat zit hem natuurlijk voornamelijk in het feit dat de Red Keep een nogal indrukwekkend bouwwerk te noemen valt.

Destiny
Destiny 2: Shadowkeep
Destiny
Destiny 2: Shadowkeep
Destiny
Destiny 2: Shadowkeep

Grijs en grauw, maar mooi

De maan, tja, het blijft een vrij lelijk object dat rond de aarde zweeft en om daar binnen de kaders van ‘realisme’ een geloofwaardige draai aan te geven, moet je van goede huize komen. Bungie is in veel dingen goed, maar waar ze absoluut kunstenaars in zijn is het maken van prachtige omgevingen.

Hieronder een aantal mooie beelden van het grijze en grauwe gebied dat toch een eigen touch heeft gekregen wat het aangenaam maakt om te bekijken.

Destiny
Destiny 2: Shadowkeep
Destiny
Destiny 2: Shadowkeep

Destiny 2: Shadowkeep is vanaf 1 oktober verkrijgbaar en een pre-order plaats je hier.