Monster Hunter: World is inmiddels bijna twee jaar verkrijgbaar en in die tijd heeft Capcom een flink aantal crossover events laten plaatsvinden. Tijdens deze in-game evenementen staat de game tijdelijk in het teken van andere games en ook nu is er weer een crossover event gestart, specifiek in Monster Hunter: World – Iceborne.

Het gaat om een crossover met Horizon: Zero Dawn – The Frozen Wilds. Het event zal uit meerdere delen bestaan en het eerste deel betreft een missie genaamd Into the Frozen Wilds. In deze quest moet je de Zinogre zien te verslaan. Is dit je gelukt? Dan krijg je de Stormslinger Prototype als beloning. Dit is een speciale Light Bowgun, die gebaseerd is op de Improved Stormslinger uit Horizon: Zero Dawn – The Frozen Wilds.

De eerste quest van dit nieuwe crossover event is speelbaar tot en met 10 januari 2020. Zoals eerder vermeld gaat het hier slechts om het begin van het event, want Capcom noemt het een “multi-part crossover”. De studio heeft laten weten dat er later in ieder geval nog speciale Armour sets en Palico gear te verdienen zullen zijn.