Nadat Ghost of Tsushima: Director’s Cut eerder deze week al opdook bij de ESRB, de Amerikaanse instantie die games van een rating voorziet, is deze titel nu officieel aangekondigd. Ghost of Tsushima: Director’s Cut verschijnt op 20 augustus voor de PlayStation 4 en PlayStation 5, zo laat Sony via het PlayStation Blog weten.

Deze editie bevat de oorspronkelijke game aangevuld met een nieuw hoofdstuk. Daarnaast bevat deze uitgave wat updates op basis van community feedback. Het nieuwe hoofdstuk is wellicht hetgeen dat de meeste aandacht trekt en dit speelt zich af op het nabij gelegen eiland Iki.

If you’re a history buff, you may know that in addition to Tsushima, the neighboring island of Iki was also invaded during this time period. Today we’re excited to reveal that a whole new chapter in Jin’s journey is coming and will take place on Iki. In this new story, Jin travels to the island to investigate rumors of a Mongol presence. But soon, he finds himself caught up in events with deeply personal stakes that will force him to relive some traumatic moments from his past.

Over ‘Ghost of Ikishima’ wordt niet gesproken, terwijl die naam meermaals opdook de afgelopen tijd. Toch lijkt dit nieuwe hoofdstuk daaraan gelinkt te zijn, althans, dat is de meest logische veronderstelling.

Exclusieve PlayStation 5 features

De content van deze uitbreiding is in beide versies van de game identiek, maar met deze uitgave krijgt de PlayStation 5 wel wat unieke gameplay features. Zo zullen de personages in de game nu voorzien zijn van Japanse lip-sync bij gebruik van een Japanse voice-over.

Daarnaast zal de PS5-versie gebruikmaken van de haptische feedback en adaptieve triggers. Tevens zijn er verbeteringen qua audio doorgevoerd om de 3D audio op de PS5 ten volste te benutten. Laadtijden zullen drastisch ingekort zijn en er zijn verschillende 4K resolutie opties met daarbij een mikpunt van 60 frames per seconde.

Als je van de PS4-versie overstapt naar de PS5-versie, dan kun je direct op je bestaande save verder. Wil je gelijk naar het nieuwe eiland toe, dan is dat mogelijk vanaf Act 2, zodra je de Toyotama regio bereikt hebt. Ook zal Ghost of Tsushima: Legends binnenkort een update krijgen, die onder andere een nieuwe modus zal toevoegen. Details daaromtrent moeten we nog even afwachten.

Voor bezitters van de PS4-versie is er een upgrademogelijkheid. Tegen een bedrag van rond de €20,- kunnen zij overstappen naar de Director’s Cut op de PS4. Kopers van de PS4-versie van deze Director’s Cut kunnen voor €10,- upgraden naar de PS5-versie. Als laatste optie is er een upgrade mogelijkheid van de originele PS4-game naar de Director’s Cut op de PS5, dat zal €30,- kosten.

Tot slot verschijnt er nog een Collector’s Edition van deze nieuwe game voor de PlayStation 5 en die bestaat uit de volgende content.