Halo Infinite is al sinds eind vorig jaar verkrijgbaar, maar de game is zeker nog niet klaar. Dit gaf 343 Industries voor de release al aan en zo mogen we uitkijken naar meerdere seizoenen, nieuwe content, enzovoort. Toch is de community wat gefrustreerd, want het ontbreekt de ontwikkelaar aan goede communicatie.

Brian Jarrard, community director, heeft op Reddit aangegeven dat de ontwikkelaar met veel uitdagingen en beperkingen te maken heeft. Hierdoor zijn ze niet in staat om te voldoen aan de verwachtingen van de speler en community, waarmee Jarrard dus erkent wat de community al vermoedde.

“There are indeed a lot of challenges and constraints. We’re certainly not happy to be unable to meet player and community expectations, it’s a difficult situation that’s going to take the team time to work through.

Right now the focus is on Season 2 and we’ll have more to share on that in the coming weeks. Meanwhile a lot of production planning, costing, planning, hiring, etc. is all happening which doesn’t really lend to detailed regular updates.”

Doordat er zoveel op de achtergrond speelt, lukt het de ontwikkelaar niet om vlotter met updates te komen en daarover te communiceren. Jarrad stelt ook dat de ontwikkelaar volkomen begrijpt dat de community geen geduld meer heeft.

“We understand the community is simply out of patience and frankly, I think understandably tired of words. We just need some time for the team to get the details sorted and then we can certainly share as much as we can.”

Het siert de ontwikkelaar dat ze toegeven dat het allemaal moeilijker verloopt dan geanticipeerd, maar deze woorden worden niet per se positief ontvangen. Zo verbaast de community zich over het feit dat een groot team niet in staat is om nieuwe content te maken. Daarnaast is het ook vrij bizar dat sommige onderdelen nog in een planfase verkeren.

Uit de woorden van Jarrard valt op te maken dat het aan motivatie niet ontbreekt, maar dat ze het vooral niet kunnen bolwerken. In de tussentijd zal de community geduld moeten blijven hebben.