Abandoned is een mysterieuze game en ontwikkelaar BLUE BOX heeft er meermaals over gesproken, over getweet en cryptische hints gedropt. We weten echter nog steeds erg weinig en door de merkwaardige aanpak van de ontwikkelaar als het op de communicatie aankomt, wordt de game telkens in verband gebracht met Hideo Kojima.

Hasan Kahraman, de man van BLUE BOX, sprak recent met journalist Colin Moriarty in de PlayStation Sacred Symbols+ podcast over dit project en hier kwam ook Konami ter sprake. Kahraman vertelt dat hij contact heeft opgenomen met Konami, omdat mensen dachten dat het om Silent Hill ging.

“I reached out to them, I was stressed out because people thought it was Silent Hill. It got so out of hand, and you know, you’re this small developer, you’ve never had a big audience, you’re inexperienced. I reached out to Konami saying like, ‘Hey you know what, it was never my intention’ and they were really cool.”

De reden dat hij contact opnam met Konami is omdat hij wilde aangeven niet met opzet een Silent Hill suggestie op te werpen onder de community. Konami maakte er echter geen probleem van en in navolging daarvan heeft hij ook een video geplaatst om aan te geven dat hij een echt persoon is en dat het losstaat van Kojima, wat eveneens gesuggereerd werd.

In het gehele gesprek komen meer onderwerpen aan bod en over het algemeen blijft Kahraman erg vaag over de nieuwe game. Ook gaat hij niet op alles in, omdat dit volgens contracten niet mogelijk zou zijn. Dus het mysterie van Abandoned zelf blijft nog altijd aanhouden.