Forspoken is meerdere keren uitgesteld, maar de release komt nu toch gestaag dichterbij met een geplande verschijning in januari 2023. Op de release kunnen we het land van Athia gaan verkennen en dat mede dankzij veel freerunning en parkour skills van Frey.

Haar magische armband zorgt er namelijk voor dat zij veel nieuwe krachten krijgt en de parkour vaardigheden zijn er daar één van. Athia is een erg groot en uitgestrekt land en je zal als speler veel rondrennen met Frey. Dan is het wel zo fijn om te weten hoe je het land kan traverseren en dat laat de onderstaande video duidelijk zien.

Zo kan zij dankzij magische vaardigheden hoog springen, vrijwel constant blijven sprinten en gebruikmaken van een magisch touw om voorwerpen vast te grijpen. Check het zeker even om een goed idee te krijgen.

Parkour vaardigheden in Forspoken:

  • Flow: Dit is de kernvaardigheid van Frey en dit zorgt ervoor dat zij snel en constant kan blijven bewegen. Deze vorm van freerunning kost stamina voor Frey en je zal op een gegeven moment niet verder kunnen sprinten.
  • Rush: Frey schiet naar voren en je zou dit als een dash kunnen zien. Ze kan hiermee snel afstanden afleggen en het geeft haar ook wat stamina terug.
  • Shimmy: Met behulp van Shimmy kan Frey zich afzetten en dit is vooral handig als jij op daken aan het rondrennen bent. Je lanceert met een snelle sprong en ook met Shimmy krijg je wat stamina terug.
  • Scale: Wanneer Frey deze vaardigheid gebruikt, lanceert ze zichzelf de lucht in en zal je als een soort geest door de lucht kunnen rennen voor korte duur. Dit is erg handig als je net even bovenop een gebouw of plateau moet komen.
  • Soar: Voor de bergbeklimmers onder ons is Soar een goede magische vaardigheid. Met behulp van kleine sprongen zet Frey zichzelf constant af en deze vaardigheid is ideaal voor het beklimmen van bergen en rotsen.
  • Zip: Nadert er gevaar op hoge snelheid en wil je snel ontwijken? Met Zip kan je een magisch touw schieten dat zich vastklampt bij het eerste contact. Je zal dan vervolgens hiernaar toegetrokken worden. Zip is ook handig om als grijphaak te gebruiken wanneer je door de gebieden van Athia reist.
  • Float: Met behulp van de Float vaardigheid kan Frey altijd netjes op haar voeten landen van grote hoogtes. Deze vaardigheid creëert een soort waterbubbel om haar heen die haar snelheid drastisch zal vertragen, waardoor ze veilig kan landen.
  • Glide: In Athia zal je geregeld plassen, meren of rivieren tegenkomen. Daar draait Frey haar hand  – of armband in dit geval – ook niet voor om, want ze kan met behulp van Glide over wateren heen rennen.