Heb je nog eShop-tegoed op je Nintendo 3DS of Wii U staan? Dan heb je nog een jaar de tijd om dit over te hevelen naar de Nintendo Switch.

De eShop van de 3DS en Wii U zullen op 27 maart 2023 offline gaan. Het kan natuurlijk zo zijn dat je daar nog tegoed op hebt staan. Je hoeft niet bang te zijn dat je dit na de eerder genoemde datum helemaal kwijt bent, want je hebt tot maart 2024 de tijd om het bedrag over te zetten.

Om je 3DS en/of Wii U eShop-tegoed naar je Switch te verplaatsen, moet je in ieder geval je Nintendo Network ID linken aan je Nintendo-account. Alle stappen die je moet doorlopen zijn als volgt:

  1. Verbind je NNID aan je Nintendo-account op een pc of smart device.
  2. Selecteer Nintendo eShop op het Nintendo Switch HOME-menu om de Nintendo eShop op te starten.
  3. Kies het account dat je wil gebruiken.
  4. Selecteer de afbeelding van je icoontje in de hoek rechtsboven om toegang te krijgen tot je accountinformatie.
  5. Selecteer TEGOED SAMENVOEGEN VAN NINTENDO 3DS/WII U.
    • Deze optie vind je vlak onder de knop TEGOED TOEVOEGEN.
    • Als deze optie niet beschikbaar is, betekent dat dat de NNID die aan je Nintendo-account is verbonden, al is samengevoegd met je account.
  6. Lees de informatie en selecteer Tegoed samenvoegen.
    • Als je VOLGENDE ziet in plaats van TEGOED SAMENVOEGEN is er op het moment geen NNID erbonden aan je Nintendo-account. Je moet een NNID verbinden en het vervolgens opnieuw proberen.
  7. Voer je Nintendo-account wachtwoord in en druk op OKÉ.
  8. De huidige saldo’s van je Nintendo-account en NNID zullen verschijnen. Selecteer TEGOED SAMENVOEGEN om ze te combineren.
  9. Je saldo’s worden samengevoegd. Selecteer OKÉ om terug te gaan naar het menu TEGOED TOEVOEGEN.