Remedy Entertainment heeft de afgelopen weken met de lancering van hun laatste project – Alan Wake II – het survival horror genre op z’n grondvesten doen schudden. Het duistere verhaal met Alan Wake en Saga Anderson bevatte echter nog wel een aantal technische foutjes, die de Finse studio in rap tempo aan het oplossen is.

Men heeft namelijk alweer een nieuwe patch uitgerold, die de game op alle platforms naar versie 1.0.9 tilt. Het gaat hier om een kleine changelog die een aantal zaken in specifieke hoofdstukken van de game moet oplossen. Specifieker voor de Xbox-consoles zijn ze bij Remedy op de hoogte van het audioprobleem, waarvoor ze met deze patch een kleine workaround hebben geïntroduceerd. Op een later punt zal dit euvel gestructureerd opgelost worden, aldus de ontwikkelaar.

Benieuwd wat wij van Alan Wake II vonden? Pak dan vooral onze review er bij!

PlayStation 5 (1.00.09)
Xbox Series (1.0.0.9)
PC (1.0.9) 

(Xbox Series)

  • A workaround fix for the issue where the audio cut out intermittently in the Prologue. We are expecting a full fix for this issue in an upcoming update.

ROOM 665:

  • Fixed an issue (again) with the Echo scene not aligning and unlocking correctly (this was fixed in the previous update, but Echo hell still persisted)

LOCAL GIRL:

  • Fixed an issue with a mouse (with a big presence) blocking progress.