Woensdag is het zover, dan is de PS Vita beschikbaar. Als je wilt weten waar je het goedkoopst de PS Vita kan kopen kon je al ons vorige artikel lezen. Er komen alleen ook aardig wat games uit, dus kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We hebben natuurlijk al een flink aantal reviews op PSX-Sense gezet, maar sommige games zijn we nog steeds mee bezig om te recenseren.

Het is allemaal een beetje afhankelijk van wat je budget is, maar de meeste bezoekers van PSX-Sense zullen waarschijnlijk twee games gaan aanschaffen. Veel winkels hebben ook al de actie dat je twee games krijgt voor de prijs van één bij aanschaf van een PS Vita, dus dit is het meest voor de hand liggend.

Je hebt natuurlijk één main-game nodig; een game die je absoluut moet spelen en die eigenlijk iedereen gaat halen. Dit is in principe Uncharted: Golden Abyss, een geweldige game voor de PS Vita die je niet mag missen. Onze review van deze game kun je hier rustig nalezen, wij gaven de game een dikke 8.5. Nu kan het zo zijn dat Uncharted: Golden Abyss echt totaal niet je ding is, dan heb je natuurlijk een andere main-game nodig. Voor die mensen wil ik graag WipEout 2048 aanraden, review van deze game vind je hier.

Dan heb je nog een game ‘voor erbij’ nodig, met één game valt er immers niet veel te beleven. Nu is Little Deviants echt een enorm goede keuze als je graag wilt ontdekken wat je PS Vita eigenlijk allemaal kan, review kun je hier vinden. Wil je alleen een game die net even een niveau hoger ligt qua prijs, dan is Virtua Tennis 4 echt een hele goede keuze, review hier. De combinatie WipEout 2048 en Uncharted: Golden Abyss is natuurlijk ook nog een hele mooie.

Ook zijn er games die we eigenlijk een beetje af willen raden, dat is bijvoorbeeld Dungeon Hunter: Alliance en Asphalt: Injection. Deze games zijn gewoon van een wat minder kaliber en lang niet zo leuk als de vorige genoemde titels. Meestal zijn zulke games ook snel in de aanbieding en dus is het verstandig hier gewoon even op te wachten. Ridge Racer Vita is een drama, zoals je hier hebt kunnen lezen in onze review. Modnation: Racers is wel een goede game, maar deze heeft echt heel erg veel framerate drops en dat is voor mij persoonlijk iets waar ik absoluut niet tegen kan.

Mocht je voor de combinatie Uncharted: Golden Abyss en WipEout 2048 gaan en nog wat geld over hebben, kijk dan ook eens naar Virtua Tennis 4 en Rayman: Origins. Dit zijn ook beide echt hele goede titels die niet in je collectie mogen ontbreken. Marvel vs Capcom 3 is ook een goede keuze, maar dit moet maar net je smaak zijn.