Impressie: Aliens: Colonial Marines – Gearbox Software is geen onbekende. Schreeuwlelijk Randy Pitchford is altijd extreem enthousiast over de diverse games die de ontwikkelaar maakt en ondanks hun reputatie van uitstellen leveren ze veelal wel toffe games af. Eén van hun aankomende games is het veel te vroeg aangekondigde Aliens: Colonial Marines, maar nu lijkt er lekker schot in de zaak te zitten. Wij mochten de game zowaar bekijken op de E3 en dat maakte ons blij.

Overdreven acteerwerk van Gearbox Software

Wat ons niet blij maakt is dat we dat geacteer van Gearbox Software nu wel een keer zat zijn. Randy Pitchford was lyrisch over het behoorlijk matige Duke Nukem Forever en bewijst hiermee, dat het aanstekelijke enthousiasme niet garant is voor kwaliteit. Hij is altijd extreem enthousiast en bij de presentatie van Aliens: Colonial Marines was zijn collega niet veel anders. Hierdoor verlies je snel je kritische blik en lijkt het halve stand-up comedy. Niet echt de bedoeling als je het ons vraagt, maar we hielden ons in en bekeken Aliens: Colonial Marines. Dit lijkt een toffe game te worden met diverse mogelijkheden, maar zo super enthousiast als dat Gearbox nu al is, dat zijn we nog niet.

We kregen een korte demonstratie van deze titel die een level toonde in het begin van de game. Deze game speelt zich trouwens af vlak na de tweede film. En de demonstratie was van het begin tot het einde behoorlijk tof. Niet zozeer door het gelul van de ontwikkelaar, die alles wat we op het scherm zagen nog eens extra vertelde, maar meer door de gameplay. Aliens: Colonial Marines lijkt namelijk een hele toffe shooter te worden met een beklemmende sfeer, want de aliens, die zijn weer eens strontvervelend.

Een kijkje nemen bij Bradley’s Hope

In de game draait het om een groep mariniers die een kijkje gaan nemen bij Bradley’s Hope, waar het zo fout ging in de laatste film. Natuurlijk kan ook dit in de game niet goed gaan en de mariniers crashen, maar zij weten toch weer op te krabbelen om vervolgens de omgeving eens te gaan bekijken. Als snel merk je dat je niet alleen bent en als je in het controlecentrum van het complex uitkomt, dan breekt de hel los. Eén van de mariniers wordt op een niet al te fijne manier naar het hiernamaals gestuurd en kort daarop rennen er een berg aliens de kamer binnen.

blank

Dit levert een hevig vuurgevecht op en wat vooral opviel is dat de aliens er angstaanjagend uitzagen. Ze hebben niets te verliezen en stormen recht op je af. Jij hebt wel wat te verliezen, je leven immers en middels je wapens kun je tegenstand bieden. Het is lastig om de exacte beleving honderd procent over te brengen op papier, maar geloof ons maar dat het indrukwekkend was. Een beter woord is eigenlijk gewoon: vet! Het is gewoon tof, de sfeer, het loerende gevaar en de vele aliens die op je afstormen, heerlijk. Zeker fans van de films gaan dit heel tof vinden.

Een hevig gevecht later en een berg dode aliens rijker, is het toch handiger om gewoon te vluchten. Kort daarop zagen we de speler buiten terecht komen, maar waar je denkt dat het hier rustiger is komt er even een ‘Bull Alien’ op je af. Dit is een uit de kluiten gewassen monster die je niet neer krijgt met een paar goed gemikte schoten. Deze is bruut, woest en raast recht op je af en de enige oplossing is rennen voor je leven. Uiteraard ontsnap je weer, door snel een enorme loods in te rennen met een enorme stalen deur. Even denk je veilig te zijn, maar dan blijken er nog meer aliens op je af te komen en ook de Bull Alien kan het niet laten om je te pakken proberen te krijgen.

blank

Voorlopige conclusie

De spanning zat er goed in en van de ene hachelijke situatie belandde het team in de ander, dus dat het een spektakel gaat worden, dat werd duidelijk. Ook is het leuk dat de game tot vier man speelbaar is in de coöperatieve speelstand, welke drop-in, drop-out is. Ideaal als er wat vrienden binnen komen lopen, als het via splitscreen werkt tenminste, want dat is nog een geheim. We hebben van de presentatie genoten en dan met name van de game tot dusver. Het gaat gewoon erg leuk worden, alleen is het grafisch nog niet echt heel erg bijzonder, maar de ontwikkelaar heeft nog wel even tijd, dus misschien dat het verder nog wel opgeleukt gaat worden.