Het is ruim acht jaar geleden dat XCOM werd aangekondigd en in die acht jaar hebben we periodes met veel informatie mogen meemaken, maar ook periodes dat we de game langzaam voelden wegvagen.

Hoewel de slogan van de game zoals die nu is ‘Erase the Truth’ is, was dat bijna letterlijk wat 2K de afgelopen paar weken deed. De naam zou veranderd worden, websites en trailers werden offline gehaald en als klap op de vuurpijl kregen onze concullega’s bij VideoGamer een pakketje waarop stond ‘Burn After Opening’.

Gelukkig was dit laatste een doorstart naar een nieuw begin, want de inhoud leek te verwijzen naar een nieuwe onthulling van de game. Dit blijkt vandaag ook zo te zijn, want de ‘What happened in 62’ teaser werd kortgeleden gelinkt aan de vernieuwde XCOM – The Bureau: XCOM Declassified. Overigens heeft 2K ervoor gekozen om de overstap te maken van first person shooter (FPS) naar third person shooter (TPS).

De game heeft tevens een officiële releasedatum mogen ontvangen, namelijk het einde van de zomer op 23 augustus, 2013. Check de complete live-action trailer genaamd “The Burn Room” hieronder.