Een tijdje geleden werd The Last of Us Remastered aangekondigd voor de PlayStation 4. Dit is de complete versie van de game, want de succesvolle titel die hoge ogen gooide op de PlayStation 3 wordt namelijk gebundeld met alle DLC. Naast alle DLC kan je ook de nodige aanpassingen verwachten, met name aan de graphics. Over de grafische aanpassingen heeft Naughty Dog’s creative director Neil Druckmann nu wat meer naar buiten gelaten.

“We brought in all the hi-res models, and then it’s on par with what you saw in the cutscenes. There’s an improved lighting model. After that, we started looking across the board; enemies look a little blurry up close, so that was pretty easy. We ramped those up and saw a pretty significant difference.”

“Our cinematics are now running at 1080p and 60fps, and that involved rendering them all from scratch. It’s interesting that now [instead of a technical bottleneck], the bottleneck is ‘Can we fit all this on the disc?'”

Zoals je kunt lezen is Naughty Dog de game echt fors aan het upgraden en daarbij lopen ze ook gelijk tegen een probleem aan. Namelijk dat ze aan het stoeien zijn om de content allemaal op een Blu-ray disc te krijgen.

Behalve grafische verbeteringen kunnen we ook nog enige aanpassingen verwachten wat betreft de controller. Druckmann vertelde dat Naughty Dog zal kijken of de speler zelf kan beslissen welke triggers gebruikt worden voor schieten en welke voor kruipen. Eén van de nieuwe snufjes op de DualShock 4 is natuurlijk ook het touchpad. De ontwikkelaars hebben een aantal ideeën om deze ook in de game te gebruiken en ze zullen testen welke functies voor het touchpad het beste werken. Naughty Dog wil namelijk niet dat de ervaring negatief beïnvloed wordt.

The Last of Us Remastered staat op de planning voor een release deze zomer, maar een precieze datum ontbreekt nog. Een aantal retailers geven echter wel aan dat de game in juni zou moeten verschijnen. Het zal vast niet lang meer duren totdat we een officiële bevestiging van Sony krijgen.