http://playsense.nl/images/file/img_54886898077c3.jpg
Onverwacht nieuws zo op de zondagochtend. De fysieke release van Dying Light is vertraagd in Europa, Afrika, Azië, Australië en het Midden-Oosten. De game zou hier in Europa oorspronkelijk vanaf 30 januari in de winkels liggen, maar dit zal dus niet het geval zijn. De game komt digitaal wel gewoon overal deze maand nog uit, op 27 januari om precies te zijn.

Een concrete reden voor het uitstel wordt niet gegeven door ontwikkelaar Techland. De studio zegt alleen dat de productie van fysieke exemplaren langer duurt dan die van digitale exemplaren, maar dit spreekt wel voor zich. Er gaan geruchten rond dat sommige scènes in de game ongepast zijn geworden na de terroristische gebeurtenissen in Europa van de afgelopen tijd, maar dit is niet bevestigd.

Techland heeft geen nieuwe releasedatum voor de fysieke exemplaren van Dying Light gegeven, maar belooft hier snel meer informatie over te geven. Wil je deze maand nog aan de slag kunnen met Dying Light, dan ben je genoodzaakt om deze via de PlayStation Store aan te schaffen.

“There will be a short delay in the release of physical copies of Dying Light in Europe, Middle East, Africa, Asia and Australia. The game will have a global digital release on PlayStation 4, Xbox One and PC of January 27, 2015.

As physical production has a longer lead time than digital there is some delay in the aforementioned territories. We will share information on the availability of physical copies as soon as it is confirmed.”