De Call of Duty: Black Ops III Specialists: Seraph, Spectre & Firebreak: De releasedatum van Call of Duty: Black Ops III komt nu wel heel dichtbij en dat betekent dat het bijna tijd is om in de schoenen van één van de negen Specialisten te stappen en jezelf te mengen op het online slagveld. De afgelopen weken kon je hier al twee specials lezen waarin we zes van de in totaal negen Specialisten aan je hebben voorgesteld. Om deze serie specials op een waardige manier af te sluiten, stellen we daarom hieronder de drie nog ontbrekende Specialisten aan je voor. Wacht daarom niet langer en maak kennis met Seraph, Spectre & Firebreak!

Seraph

Een ‘mevrouw’ die een behoorlijke bad-ass is en zich al snel manifesteerde binnen het 54I crime syndicate. Dankzij haar strenge opvoeding, genadeloze focus en ongeëvenaarde discipline lukte het haar om snel binnen de rangen van dit syndicate op te klimmen. Vandaag de dag is ze met haar ‘one shot, one kill mentaliteit’ niet iemand waar je graag ruzie mee wilt krijgen. Ze ziet er ook wat afwijkend uit door de look van een cowboy, die haar doet onderscheiden van de andere personages.

Wapen: Annihilator – Als je dacht dat de Golden Gun uit Goldeneye dodelijk was, maak dan ook even kennis met de Annihilator. De meest dodelijke handgun die we ooit hebben gezien.

Ability: Combat Focus – Zet je dit aan, dan pak je tijdelijk veel meer punten voor alles wat je op het slagveld doet.

Wanneer je Seraph als vijand tegenover je hebt, dan kan je misschien maar beter de strijd opgeven. Zij kan met haar handgun, de Annihilator, zo nauwkeurig schieten dat één schot direct dodelijk is. Met dit wapen kan zij tegenstanders direct doden, zelfs als een kogel zich in één van je tenen boort. Ze laat zich daarbij vooral niet afschrikken door vlees, bloed en rondvliegende ledematen; een kogel van dit wapen zoeft namelijk dwars door vijanden heen. Onderschat tevens haar speciale eigenschap Combat Focus niet. Handig om te gebruiken wanneer je sneller je killstreaks vrij wilt spelen. Zet deze speciale eigenschap aan en het loont nog meer om bijvoorbeeld dogtags op te pakken in Kill Confirmed of om de bom te planten of onschadelijk te maken in Search & Destroy.

Spectre

Er is maar weinig informatie bekend over deze Specialist. Spectre is eigenlijk een codewoord gebaseerd op het onderzoek naar verschillende moordzaken door een aantal inlichtingendiensten. Op basis van gevonden bewijsmateriaal en op basis van de getuigenverklaringen van angstige omstanders is het bestaan van deze Specialist aan het licht gekomen. Dankzij het extreme gebruik van stealth is geen enkel doelwit veilig voor Spectre, hoe zwaar beveiligd diegene dan ook is. Sporen op de lichamen van de verschillende slachtoffers laten zien dat Spectre met een bijna chirurgische precisie te werk gaat. Op de gevonden lichamen zijn namelijk nooit sporen te vinden die duiden op het tegenspartelen van één van de slachtoffers.

Wapen: Ripper – Twee van dezelfde soort zwaarden (die zijn á la Wolverine op haar linker arm bevestigd) waarmee Spectre snel en zeer precies tegenstanders kan slachten.

Ability: Active Camo – Kunnen we kort over zijn, want dankzij deze speciale eigenschap kan Spectre tijdelijk onzichtbaar worden.

Naar het schijnt is Spectre pijlsnel en gebruikt hij of zij (het is nog steeds niet bekend of het hier om een man of om een vrouw gaat) de twee identieke zwaarden (de Ripper) zo behendig dat je als tegenstander het nauwelijks voelt wanneer je te grazen wordt genomen. Dat laatste komt mede door de speciale eigenschap ‘Active Camo’, waardoor hij of zij tijdelijk onzichtbaar kan worden. Zo kan Spectre tegenstanders snel en genadeloos verrassen.

Firebreak

Zijn bestaan is pas recentelijk aan het licht gekomen en helaas is er over zijn achtergrond nog nauwelijks tot niets bekend. Zodoende weten we ook niet beter dan dat hij enkel luistert naar zijn naam ‘Firebreak’. Tevens vertoont hij zich alleen in zijn kenmerkende uitrusting, waarbij hij altijd een masker over zijn hoofd draagt. Op zich wel handig, aangezien hij met het uiterlijk van een extreme brandweerman graag met vuur in de rondte spuwt. Identiteit onbekend, zwaar bewapend en dus levensgevaarlijk – een uitstraling die hij als geen ander draagt.

Wapen: Purifier – Hij kan alle vijanden roosteren dankzij een gemonteerde vlammenwerper op zijn arm die luistert naar de naam ‘Purifier’.

Ability: Heat Wave – Met heat wave wordt er een lokale hittegolf losgelaten op de vijanden, waarmee hij op een handige wijze vijanden kan desoriënteren.

Firebreak kan met zijn wapen, de Purifier, tegenstanders levend verbranden. Zijn tegenstanders zijn vrijwel kansloos wanneer zij door de vlammen worden overmeesterd. Firebreak kan nog betrekkelijk lang rondrennen wanneer hij dit wapen gebruikt. Op dit soort momenten is hij met name in het voordeel wanneer de maps kleiner zijn en hij daardoor tegenstanders sneller tegen het lijf loopt. Kies je voor zijn speciale eigenschap ‘Heat Wave’, dan kan je een kleine hittegolf op meerdere tegenstanders neer laten dalen. Hierdoor worden je vijanden totaal gedesoriënteerd. Deze hittegolf doet geen schade bij vijanden, maar doordat ze de weg volledig kwijt raken, kan jij ze vervolgens eenvoudiger afknallen.