assassinscreed
Topper van 2017: Assassin’s Creed: Empire – Het eerste deel in de Assassin’s Creed serie verscheen in 2007 op de vorige generatie consoles. In de jaren die volgden zijn er behoorlijk wat nieuwe games in de serie verschenen, met elk jaar een nieuw deel. De franchise is in al die jaren één van de allergrootste series van deze tijd geworden, maar het jaarlijks uitbrengen van een nieuwe game begon langzamerhand zijn tol te eisen. Ook Ubisoft merkte dit op en zodoende nam Assassin’s Creed in 2016 een pauze. Naar verwachting keert de serie in 2017 weer terug met Assassin’s Creed: Empire. Zorgt de pauze en dus meer ontwikkeltijd voor de frisse wind die de franchise nodig had?

assassinscreedempire

Assassin’s Creed: Empire – Voor de duidelijkheid: Ubisoft heeft nog geen nieuw deel in de serie aangekondigd. Waar komt de naam dan eigenlijk vandaan? Wel, in januari 2016 doken er van verschillende kanten geruchten op over de volgende Assassin’s Creed game. Deze zou ‘Empire’ heten en zich afspelen in Egypte. De geruchten leken toen al vrij realistisch, maar een opgedoken foto maanden later, met daarop een piramide en de naam ‘Assassin’s Creed: Empire’ te zien, maakte dit gerucht wel erg sterk. Bovendien heeft Ubisoft eerder al eens aangegeven dat Egypte zeker een mogelijkheid is voor een nieuw deel. Kortom, de kans dat Assassin’s Creed: Empire, gesitueerd in Egypte, in 2017 verschijnt, lijkt bijzonder groot.

Goed, wat kunnen we dan verwachten van Assassin’s Creed: Empire? Natuurlijk is de nieuwe setting één van de aspecten die het meeste vernieuwing met zich mee zal brengen. Er is namelijk nog geen Assassin’s Creed game uitgekomen die zich in Egypte afspeelde. De game speelt zich vermoedelijk af in het tijdperk van het Oude Egypte. Deze beschaving ontstond rond 3300 voor Christus en bleef ongeveer drieduizend jaar bestaan. Het mooie aan deze setting is dat er qua tijd dus veel ruimte is om een verhaal te vertellen en deze setting is volledig anders dan wat we eerder in de serie hebben gezien. Ubisoft kan dus een uiterst uniek verhaal vertellen. Bovendien brengt Egypte als locatie natuurlijk ook weer allemaal nieuwe mogelijkheden met zich mee. Een enorme piramide beklimmen en oude tempels onderzoeken; we kunnen het ons nu al voorstellen.

acempire2

Natuurlijk is alleen een nieuwe setting met een fris verhaal en een nieuw hoofdpersonage niet genoeg. Nu Ubisoft een jaar geen nieuw hoofddeel in de franchise heeft uitgebracht, heeft de studio behoorlijk wat tijd gehad om goed na te denken over een nieuw deel. Bugs, een besturing die niet altijd lekker meewerkt en repetitieve gameplay zijn slechts enkele termen die in de laatste jaren steeds vaker naar voren kwamen als het om Assassin’s Creed ging. De serie heeft dan ook wat van zijn charme ingeleverd en het is dus zaak dat Ubisoft de kritieken van de afgelopen paar delen goed heeft uitgewerkt in nieuwe ideeën.

Waarom gaat dit een topper worden? Zoals gezegd, om de serie weer helemaal terug op de kaart te zetten, moet Ubisoft met veel frisse ideeën komen. Als men dit op een goede manier weet uit te voeren, maar tegelijkertijd hetgeen wat Assassin’s Creed zo fantastisch en uniek maakte, weet te behouden, dan zal Assassin’s Creed: Empire waarschijnlijk de wederopstanding van de franchise betekenen. Want als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat Assassin’s Creed voor waanzinnige gamemomenten kan zorgen en dat de serie nog altijd een hoop bestaansrecht heeft. Een jaartje pauze was al de eerste stap in de goede richting van Ubisoft en laten we hopen dat de extra tijd zich flink uitbetaalt in het eindproduct.

acempire1

Meer over Assassin’s Creed: Empire:
Gerucht: volgende Assassin’s Creed speelt zich af in Egypte en verschijnt in 2017
Nog meer geruchten over Assassin’s Creed in Egypte opgedoken
Foto hint naar Egypte als setting voor de volgende Assassin’s Creed

Nvdr. Zoals al aangegeven in dit artikel, Ubisoft heeft nog niets officieel aangekondigd. Beschouw de informatie en interpretatie van dit artikel dan ook als zodanig.