Assassin’s Creed: Empire zou de nieuwe telg in de franchise zijn als we de geruchten moeten geloven. Ubisoft heeft tot op heden officieel nog niets aangekondigd, maar de geruchten worden steeds hardnekkiger. Na wat wazige foto’s hebben we nu ook een aantal details voor je.

Deze details komen van de Poolse website GRYOnline, maar het is niet duidelijk hoe zij aan deze informatie zijn gekomen. Dus ook nu weer geldt dat we dit met een korrel zout moeten nemen.

Assassin’s Creed: Empire zou een soort prequel op de franchise zijn en zich afspelen in het oude Egypte. Hier neem je de rol aan van een voormalig slaaf en hij is een voorvader van de welbekende Altaïr. De wereld waarin je vrij rond kunt lopen zou maar liefst drie keer groter zijn dan de open wereld van Assassin’s Creed IV: Black Flag. En ja, die wereld was al van een behoorlijk formaat.

Doordat de game zich in een ver verleden afspeelt, zal je weinig van de elementen uit de laatste Assassin’s Creed games terugzien. Het enige wat de ontwikkelaar wel zou gebruiken zijn de animaties. De wereld zelf is aangepast naar de huidige historische realiteit waarin het zich afspeelt en dat gaat gepaard met onder andere woestijn luchtspiegelingen.

Interessant is ook de vermelding dat je als speler veel meer vrijheid zou krijgen om een eigen verhaal te creëren, dit omdat de periode waarin het zich afspeelt per definitie slecht gedocumenteerd is. Als laatste, de ontwikkelaar van deze game is dezelfde als die ons Assassin’s Creed IV: Black Flag bracht, Ubisoft Montreal.

Het is afwachten of deze informatie klopt, interessant klinkt het in ieder geval.