Er zijn genoeg geruchten omtrent de nieuwe Assassin’s Creed op het web te vinden. Zo doken er wat afbeeldingen op, werd de naam ‘Empire’ meerdere malen genoemd en de setting is Egypte. Afgelopen weekend kon je lezen dat iemand op Reddit had aangegeven dat ‘Empire’ niet langer de subtitel is, maar dat dit ‘Origins’ is geworden.

De website WWG meldt dat Origins inderdaad de nieuwe subtitel is en dat de nieuwe Assassin’s Creed zich in Egypte afspeelt. Dit baseren zij op bronnen bij Ubisoft en tevens komen zij met meer details omtrent het nieuwe deel. De bedoeling is dat Ubisoft deze game op de E3 aan gaat kondigen.

Volgens WWG krijg je in Assassin’s Creed: Origins te maken met een open wereld in het oude Egypte. Het verhaal dat zich daar afspeelt zal je kunnen beleven met twee personages, een man en een vrouw. Het verhaal draait dit keer om het originele gilde van de assassin’s, waar ‘Origins’ dus op zou slaan.

De structuur van de game is dat het minder lineair is en dat de personages gekoppeld zijn aan een progressiesysteem dat minder afhankelijk is van het verhaal. Het zou vergelijkbaar moeten zijn met Skyrim, aldus een bron van WWG die dicht bij de ontwikkeling staat. Verder zou je nog meer vrijheid moeten krijgen dan in de vorige delen het geval was en de nadruk ligt wat meer op het exploreren van de wereld.

De game beperkt zich qua te verkennen gebied niet alleen tot Egypte, want het zou kunnen dat je ook naar Griekenland kan. Boten keren namelijk terug en daarmee kan je rondvaren op de Middellandse zee. Dat je dan ook Griekenland aan kan doen zou niet gek zijn, maar hierover lijkt WWG nog wat onzeker te zijn in hun berichtgeving. Verder is dit de grootste Assassin’s Creed die Ubisoft ooit gemaakt heeft en deze game is al een aantal jaar in ontwikkeling.

Tot op heden heeft Ubisoft geen duidelijkheid gegeven over de nieuwe Assassin’s Creed. Het enige wat we weten is dat er een nieuw deel komt, maar voor de rest is het afwachten. Ubisoft zal ongetwijfeld op de E3 meer duidelijkheid geven en tot die tijd moet je alles even met een korrel zout nemen.