destiny2header
Topper van 2017: Destiny 2 – Het was september 2014 toen Destiny verscheen. Voor Bungie was het de eerste nieuwe titel sinds de Halo-serie en de verwachtingen waren hooggespannen. De game kreeg helaas wat kritiek op het soms dunne en onduidelijke verhaal, maar introduceerde ook een totaal nieuwe soort shooter, waarbij samenwerking en loot een grote rol spelen. Het universum rondom de game is ook zeer interessant en Bungie gaat dit verder uitbreiden in de sequel, waarin alles nog grootser moet zijn.

destiny2

Destiny 2 – Bungie introduceerde met Destiny eigenlijk een nieuw genre op consoles, want je kunt het zien als een hybride tussen een first-person shooter en een RPG. Je hebt namelijk een arsenaal van de meest uiteenlopende wapens, maar ook meerdere klassen die je kunt ontwikkelen met daarbij speciale vaardigheden. Qua opzet zal Destiny 2 hierin weinig verschillen en zo zul je tijdens missies en meer het universum verder gaan verkennen en vooral meer confrontaties aangaan met allerlei buitenaardse rassen. In het nieuwe deel ga je ook naar planeten en omgevingen die nog niet eerder verkend zijn.

In het origineel had je de beschikking over drie verschillende Guardians, namelijk de Titan, Hunter en Warlock. Deze hadden toen twee subklassen en later werd hier nog een derde aan toegevoegd. Als speler heb je hierdoor veel keuze in speelstijlen en ook dat gaan we terugzien in Destiny 2. Of we dezelfde subklassen zullen kunnen gebruiken is nog onbekend, maar het systeem waarmee je gaandeweg je karakter sterker kunt maken via wapens, armor en nieuwe vaardigheden zal aanwezig zijn. Het samenspelen in coöp zal tevens present zijn en dat was één van de sterkste punten van het origineel. De gameplay met de verschillende Guardians leent zich al vanaf de release van Destiny heel goed voor samenwerking.

destiny2-1

In het vervolg zullen we vanzelfsprekend nieuwe missies krijgen, maar ook nieuwe Strikes en Raids. Het laatste is iets wat Destiny in onze ogen speciaal maakt, want het is een activiteit die je in andere games binnen het genre van shooters amper ziet. Het is een langere missie, waarin je in teamverband complexe puzzels moet oplossen en gevechten moet zien te overleven en dat allemaal in ruil voor mooie loot. We hebben zelf momenten meegemaakt in bijvoorbeeld Vault of Glass, die we niet meer zullen vergeten. Destiny 2 zal nieuwe Raids bevatten en daar zullen veel liefhebbers ongetwijfeld naar uitkijken.

Waarom gaat dit een topper worden? Sinds de release heeft Bungie veel geleerd over hun toenmalige nieuwe project. Ze weten hierdoor wat wel en niet werkt en kunnen in het vervolg precies hetgeen aanbieden waar de meeste Destiny spelers van houden. Daarnaast heeft de studio de krachten gebundeld met High Moon Studios en Vicarious Visions. Door de samenwerking verwachten we dat er vaker nieuwe content uitgebracht zal worden, maar ook dat de game een stuk grootser gaat zijn dan het origineel. De ontwikkelaar wordt verder niet meer gelimiteerd door de oudere consoles en zodoende kunnen de remmen echt los. De basis met de fraaie stijl wat betreft het universum, het arsenaal aan wapens en de gameplay… het ligt er allemaal. Hierdoor kan Destiny 2 een uniek en geweldig sci-fi avontuur worden dat het origineel overtreft. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de eerste beelden!

destiny2-2

Meer over Destiny 2:
Merendeel Bungie werkt nu aan Destiny 2
Activision praat kort over Destiny 2, continue stroom aan content voor het eerste deel op komst
Mogelijke concept-art van Destiny 2 gelekt