Persona 5

Er zijn inmiddels ontzettend veel Persona 5 personages uit de doeken gedaan. Ontwikkelaar Atlus gooit daar nog een schepje bovenop en introduceert nogmaals drie personages waarmee je sociale relaties kunt opbouwen. Deze behulpzame NPC’s staan beter bekend als ‘Confidants’ voor de kenners onder ons.

Het gaat dit keer om de Confidants Sadayo Kawakami, Toranosuke Yoshida en Hifumi Togo. Deze hebben natuurlijk alle drie unieke vaardigheden die je kunt leren van ze, die hieronder even kort worden uitgelegd. Daarnaast kan je hun verschijning natuurlijk nog bekijken in de onderstaande trailers.

    • Sadoyo Kawakami – Tevens je lerares op de Shujin Academie, maar ze klust ook bij als ‘maid’ tijdens de nachtelijke uren. Ze maakt een deal met de protagonist waarin jij niks over haar geheim mag vertellen met als beloning dat je wat minder je best hoeft te doen tijdens de les. Dit levert het voordeel op dat je meer tijd hebt om boeken te lezen, inbreker tools te bouwen of simpelweg te slapen. En ze kan natuurlijk voor je koken en opruimen in een dienstmeid outfit (mits je betaalt).

    • Toranosuke Yoshida – Een eerlijke politicus vinden is erg lastig in het hedendaagse leven, maar Toranosuke Yoshida is een van de weinige die nog echt om het volk geeft. Hij is weliswaar niet de meest invloedrijke politicus, maar hij heeft erg veel zelfvertrouwen in zijn eigen kunnen. Als je hem besluit te helpen met zijn politieke carrière, leert hij jou beter worden met het toespreken van menigtes. Je spraakzaamheid zal beter ontwikkeld worden waarmee je meer items of geld van vijanden kunt eisen tijdens de gevechten.

  • Hifumi Togo  – Tijdens je Phantom Thieving is het natuurlijk niet slim om zonder plan op pad te gaan. Gelukkig kan Hifumi Togo je daarbij helpen. Zij is een geboren tacticus en fanatiek Shogi speelster – ook wel Japans schaken genoemd – die graag nieuwe zetten wilt leren tegen je. Als je besluit haar te assisteren in het leren van nieuwe zetten bij het Japanse bordspel Shogi, dan zal zij je meer strategische zetten leren. Denk hierbij aan het wisselen van teamgenoten tijdens een gevecht of het vluchten van hinderlagen.

Heb je de vorige drie Confidants gemist? Dan kan je die hier nog eens terugkijken. Ook kan je hieronder nog Engelstalige gameplay bekijken van de game.