Afgelopen maand mei konden we aan de slag met de early access versie van Dreams. Daarover heb je hier ook een Special kunnen lezen. Deze bijzondere game wordt gemaakt door Media Molecule, de Britse studio die ook achter LittleBigPlanet zit. Dreams is weer zo’n bijzonder project waarbij wij als gebruikers letterlijk met onze eigen content kunnen knutselen, terwijl we de game aan het spelen zijn. Het wijkt dus af van de gebaande paden en dat laatste doet ons ook bij de stelling hierboven uitkomen.

We hebben natuurlijk net de E3 achter de rug, daar hebben we het hier vorige week al over gehad. Daar kwamen naast weinig verrassingen ook geen games voorbij die nu écht een unieke insteek kennen, zoals Dreams bijvoorbeeld. Ontwikkelaars vandaag de dag spelen heel erg op safe. Cyberpunk 2077, Borderlands 3 en meer, veel games voelen net wat anders aan dan hun voorgangers in het genre. Echter is er van diversiteit in de gameplay zelf vaak geen sprake en dat is jammer. LittleBigPlanet en nu Dreams zijn goede voorbeelden van games die meer diversiteit bieden en dat is een goede zaak.

Zulke games moeten er wat ons betreft meer komen, maar de vraag is hier of jullie het daar ook mee eens zijn. Games die meer het risico durven te nemen door meer diversiteit te bieden bevatten wel vaak een hogere instapdrempel. Dat kan het geduld van spelers weleens op de proef stellen waardoor men toch gauw weer teruggrijpt naar iets wat vertrouwd is. Het is nu aan jullie om je mening over dit onderwerp hier met ons te delen.

Ben je de huidige (grote) triple-A games nu onderhand wel zat en verlang je ook naar iets wat meer diversiteit biedt, zoals Dreams bijvoorbeeld? Of vind je het wel prima zo en ben je juist meer iemand die liever games speelt die elke keer min of meer hetzelfde trucje doen? Gezien de stelling is dit een uitstekend onderwerp om jullie mening hierin te kennen. Laat je dus vooral niet onbetuigd en deel ons hier mede wat je van deze stelling vindt!