Sinds juni dit jaar kunnen current-gen console-bezitters aan de slag met een native versie van The Elder Scrolls Online. Deze biedt twee modi aan in hoe je de game kan spelen en één daarvan wordt volgende week verder verbeterd.

Als je TESO gaat spelen kan je kiezen voor de ‘Fidelity Mode’ en ‘Performance Mode’. De eerste geeft je een resolutie van 4K, maar de framerate komt niet verder dan 30 fps. De Performance mode draait op 60 frames per seconde en 1440p.

Met een aankomende update wordt de laatstgenoemde modus geoptimaliseerd. Deze wordt namelijk voorzien van een dynamische resolutie. Hierdoor schommelt de game tussen 1080p en 2160p. Dit hangt af van in hoeverre de game op 60 fps kan blijven draaien. Dit geldt voor de PlayStation 5 en Xbox Series X. De Series S schommelt tussen 1080p en 1440p.

Er wordt tevens een nieuwe HDR modus toegevoegd aan The Elder Scrolls Online, buiten de al bestaande. Deze behoudt de originele kleuren van het origineel, alleen dan met een meer duidelijk onderscheid. Je kunt ook gewoon de oude HDR modus gebruiken als je die toch mooier vindt.