Vorige week kregen we tijdens The Game Awards nog een nieuwe trailer van Tiny Tina’s Wonderlands en 2K Games heeft vandaag alweer een nieuwe update over de game uitgebracht. Ditmaal gaat het om de onthulling van twee nieuwe classes: Spellshot en Clawbringer.

In deze game krijg je nog meer vrijheid in het ontwikkelen van je personage, aangezien het mogelijk is om zes verschillende skilltrees met elkaar te combineren. Twee van deze classes zijn zoals zojuist genoemd en hieronder hebben we de details per klasse.

  • Spellshot – Dit zijn wapentovenaars die een constant spervuur van spreuken en kogels kunnen afvuren en hun vijanden met een vingerknip in ongevaarlijk vee kunnen veranderen. Terwijl anderen hun geweren slechts als wapens beschouwen, heeft de Spellshot rigoureus getraind tot het een verlengstuk van zijn eigen magische wil is geworden, waarbij hij geweer en grimoire samen weeft om zijn spreuken te verbeteren en zijn wapens mee te doordrenken.
  • Clawbringersare – Trouwe krijgers die donder en vlammen op hun vijanden laten neerdalen met een spectrale hamer naast hun vuurspuwende Wyvern Companion. Zij zijn een orde van krijgers die heldendom naar de Wonderlands willen brengen. Hun Dragon Aura geeft de hele groep extra damage en meer.

Daar blijft het niet bij qua onthullingen, want tevens zijn er drie nieuwe omgevingen uit de doeken gedaan. Dit volgt op de eerdere onthulling waaruit al bleek dat Tiny Tina’s Wonderlands een erg divers avontuur belooft te worden.

  • The Weepwild Dankness – Tallozen zijn in de dampen gevallen, en nog meer zijn gestruikeld over de bajillion paddestoelen en boomwortels overal. Het beste advies voor elke avonturier zou zijn om weg te blijven voordat je gezicht zo paars wordt als de paddestoelen! Maar het op één na beste advies is om je ogen open te houden en je neus, mond en alle andere mogelijke openingen die je kunt bedenken gesloten.
  • The Fearamid – Dit gebied zit zo vol van wanhoop en verlatenheid, dat je de trieste lucht bijna kunt proeven. Opgeheven skeletten, rondscharrelende ondoden en de emotionele doden sluimeren door elke gang. De weinige helden die deze plek betreden moeten zich geen illusies maken over de taak die voor hen ligt: onvoorbereid naar binnen gaan zou een grote vergissing zijn.
  • Mount Craw – De thuisbasis van een bruisende gobtropolis waar ruige, vervelende kleine Goblins en torenhoge, tirannieke Trollen zwoegen in de naam van hun onderaardse godheid. Maar niet iedereen is tevreden met hun werk. Een snottebel van een revolutie begint zich langzaam te vormen in de neusgaten van de werkers. Het is tijd om een kant te kiezen!

Verder heeft 2K Game nog wat details gegeven over de verschillende vijanden die je in de game treft, dit is overigens het topje van de ijsberg.

  • Shrooms zijn misschien schattig, maar ze willen je alleen maar verscheuren. Hun gepantserde kappen zwaaien omhoog om een gigantische muil vol glinsterende tanden te onthullen met je naam op elk van hen. Het immuunsysteem van het bos komt van alle kanten op je af, stuurt kiemdoders op je af om sporen van veraf te verspreiden of krachtige wandelende kolonies om je plat te stampen en het slagveld met schimmels te overspoelen.
  • Goblins zijn de met vet besmeurde duimvlekken van een suikerverslaafde schepper die net twee burrito’s uit een benzinestation heeft gegeten voor de middagthee. Klein en lastig, deze nukkige kleine spruitjes richten overal waar ze kunnen vernielingen aan. Individueel zijn ze misschien zwak, maar in grote aantallen zijn ze gevaarlijk. Goblins zijn altijd aan het knutselen en zijn bedreven in allerlei soorten langeafstandswapens en -gadgets.
  • Trolls houden maar van één ding: iemand hebben om in elkaar te slaan. Daarom zul je ze aantreffen als hulp bij de oorlogsinspanningen van de skelethorde van de Dragon Lord en overal waar je de pittige neefjes van de Trolls aantreft, de Goblins. Pas op voor hun zware knuppels en geslingerde keien, maar houd je paraat – enkelen hebben op de een of andere manier spellcasting onder de knie gekregen, waarmee het verschil tussen wijsheid en intelligentie stevig is verankerd.

Tot slot hebben we hieronder nog een nieuwe trailer voor je om van te kunnen genieten. Tiny Tina’s Wonderlands verschijnt op 25 maart 2022 voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc.