Zoals je afgelopen weekend al hebt kunnen lezen, worden Helldivers 2-spelers op pc gedwongen om hun account te linken met een PSN-account. Dat nieuws werd gevolgd door een lawine aan klachten van gamers, wat resulteerde in een duikvlucht van de Steam-rating.

Op basis van bijna 520.000 reviews heeft Helldivers 2 nu een ‘Mixed’ score, waar deze voorheen overweldigend positief was. Als je alleen kijkt naar reviews van de afgelopen week, is deze overweldigend negatief. De klachten zijn niet onterecht, want één van de bijkomende negatieve effecten van de vereiste is dat gamers uit meer dan 177 landen die eerst wel Helldivers 2 konden spelen, geen toegang meer hebben tot het spel. Dit komt doordat het PlayStation Network niet wordt ondersteund in deze landen.

Helldivers 2-ontwikkelaar Arrowhead Game Studios trok snel naar sociale mediaplatforms om te delen dat deze keuze vanuit Sony komt en dat de ontwikkelaar er alles aan zal doen om het spel speelbaar te houden in landen waar het PlayStation Network niet wordt ondersteund. Daarnaast geeft CEO Johan Pilestedt via X aan dat hij de reactie van de fans begrijpt en dat de studio er alles aan zal doen om het vertrouwen van fans terug te winnen, maar dat de uiteindelijke keuze niet bij hem ligt.

We zullen moeten afwachten welke actie Sony en Arrowhead Games nemen op basis van de backlash van fans. Hopelijk draaien ze de vereiste tenminste terug voor spelers die überhaupt niet eens de optie hebben om hun account aan een PSN-account te linken.