Bethesda, uitgever en ontwikkelaar van games waaronder de onlangs uitgebrachte Skyrim, was in februari 2011 blijkbaar serieus over hun speciale voorstel. Toen kwamen ze met een voorstel ter promotie van The Elder Scrolls: Skyrim. Ze waren namelijk op het idee gekomen om koppels op een wel heel bijzondere queeste te sturen; het verwekken van een baby op 11 november 2011 en deze daarna ‘Dovahkiin’ te noemen. Dat is tevens ook de naam van de protagonist van de game wat staat voor ‘Dragonborn’.

Bij voltooiing van de queeste werd er wel vermeld dat Bethesde Softworks niet verantwoordelijk is voor het opvoedgedrag omdat er kans was dat het kind gepest kon worden.

Nu blijkt dat een koppel zich had gewaagd op het pad van Bethesda en er ook nog in zijn geslaagd. De ouders van Dovahkiin, Megan en Eric Kellermeye, die de queeste gehaald hebben door aan alle voorwaarden te voldoen zullen spoedig merken of het kind misschien een moeilijke opvoeding te verduren krijgt vanwege zijn naam. Desalniettemin mogen ze op dit moment niet alleen genieten van alle toekomstige games van de uitgever maar krijgen ze ook nog eens alle al uitgekomen games in de vorm van digitale downloads.

Bethesda heeft zelf natuurlijk ook gereageerd:

Be it the real world or the game worlds we create, we wish young Dovahkiin the best in all his adventures. And if Alduin ever reaches this realm, we’ll be in touch.

Of de ouders meer van Bethesda houden of van hun kleine Dovahkiin is onbekend maar zeker is dat er naast de opvoeding van het kind ook heel veel tijd zal worden besteed aan de vele prachtige games die al zijn uitgekomen en zullen uitkomen.