Schermafbeelding 2016-06-14 om 03.06.50
Na een gepast bombastische intro waarin een orkest het dak van de zaal probeerde te blazen met een wel erg duistere soundtrack, werden de aanwezigen op Sony’s persconferentie meteen getrakteerd op een heuse demo van de nieuwe God of War. Het lijkt overigens om een soort reboot te gaan, aangezien het verwachte Romeinse cijfer IV in geen velden of wegen te bekennen is.

Kratos laat zich in de ronduit indrukwekkende beelden van zijn meest vaderlijke kant zien. Hij begeleidt een jongetje (zijn zoon?) op diens eerste jacht en slaat in tussentijd in de gekende brutale stijl menig monster van zich af. Hierbij valt meteen op dat de iconische Blades of Chaos nergens te bekennen zijn en tevens dat de camera een stuk dichter achter de rug van Kratos blijft hangen.

De demo eindigt met een emotioneel moment tussen vader en – we blijven voorlopig even speculeren – zoon, gevolgd door een epische onthulling van de spelwereld, die er naar ons gevoel behoorlijk Noors uitzag. De demo lijkt dus te bevestigen dat Kratos de Griekse mythologie achter zich heeft gelaten en Noordelijker oorden opzoekt, al zijn we hier uiteraard nog niet zeker van.

Sony heeft zijn entrée alvast niet gemist. De lat is hoog gelegd; we zijn erg benieuwd wie hier nog boven kan.

Trailer