Er zijn van die titels die aangekondigd worden, maar vervolgens telkens in het nieuws zijn vanwege uitstel of andere problemen die ervoor zorgen dat we nog langer moeten wachten. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar er zijn natuurlijk beruchte voorbeelden zoals Duke Nukem: Forever, waar het eigenlijk nooit meer echt goed mee is gekomen.

Dead Island 2 lijkt deze weg ook aan het bewandelen te zijn, want sinds de aankondiging in 2014 is het enige nieuws over de game een verandering van ontwikkelstudio gebleken. De game werd in juni 2014 aangekondigd als vervolg op het succesvolle Dead Island en was toen in ontwikkeling bij Yager Development. Deze studio wilde op een gegeven moment van het project af en dumpte het vervolgens in juli 2015 bij een ander, waarop het even stil bleef omtrent het project.

In maart 2016 werd vervolgens aangekondigd dat niemand minder dan Sumo Digital de ontwikkeling op zich nam. Sumo Digital maakte onder andere LittleBigPlanet 3, Crackdown 3, Snake Pass en recent nog SEGA Team Sonic Racing. Geen buitengewone studio dus, maar op zich gaf het vertrouwen genoeg dat het goed zou komen met Dead Island 2.

Vandaag meldt THQ Nordic dat ook Sumo Digital afscheid heeft genomen van het project, maar wanneer dit precies gebeurd is vertellen ze er niet bij. Wel melden ze dat Dambuster Studios de nieuwe ontwikkelaar is van Dead Island 2 en dat de game nog volop in ontwikkeling is.

Dambuster Studios geeft jammer genoeg weinig vertrouwen, het bedrijf werd namelijk in 2014 opgericht en heeft vervolgens in 2016 de game Homefront: The Revolution uitgebracht. Verder is hun portfolio leeg en laat die specifieke game nou net een niet zo’n goede zijn geweest. Er zitten bij de studio wel wat ontwikkelaars die voorheen hebben gewerkt bij Free Radical Design, die bekend is van TimeSplitters & TimeSplitters 2, maar hun recente werk is ondermaats.

Het blijft dus afwachten wat er nu gaat gebeuren, maar heel veel vertrouwen in Dead Island 2 blijft op deze manier jammer genoeg niet over.