Van de week kwam Sony met het bericht dat zij Insomniac Games per direct inlijven bij hun reeks aan first-party studio’s. Insomniac Games is natuurlijk bekend van onder andere Resistance, Ratchet & Clank en Marvel’s Spider-Man. Laatstgenoemde werd tevens ook de best verkochte superheldengame ooit.

Dat betekent echter niet dat de toekomst van de Spider-Man games er rooskleurig uitziet. Dit komt door een nog lopend dispuut tussen Sony en Disney over de rechten van het bekende stripfiguur. In 1999 kocht Sony namelijk de filmrechten op van Spider-Man en daarna volgden er vijf films met de titulaire superheld. Met Disney’s overname van Marvel in 2009 en het succes van de Marvel Cinematic Universe kwamen beide partijen nog tot een compromis over de productie en volgden er een tweetal films: Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far from Home.

Het hebben van de filmrechten is echter niet genoeg om ook de games uit te kunnen brengen. Het is dan ook maar afwachten wat er staat te gebeuren nu Sony de superheld uit de Marvel Cinematic Universe haalt.

Met het opstappen van Kevin Feige, één van de hoofdproducenten van de genoemde films, en de problematische onderhandelingen tussen Sony en Disney over de filmrechten, is de toekomst van aankomende Spider-Man games onzeker te noemen. Disney zou namelijk de lopende contracten tussen Marvel Games en Insomniac kunnen verscheuren.

Spider-Man was zowel commercieel als bij de critici een daverend succes – lees hier onze review nog eens terug. We hopen dan ook dat beide partijen snel tot een overeenkomst zullen komen.