Na een jaartje pauze keert Farming Simulator eind dit jaar weer terug. En beter dan ooit, als we ontwikkelaar Giants Software mogen geloven. Farming Simulator 22 zal verschijnen op current-gen en last-gen consoles, Google Stadia, pc en Mac. De Nintendo Switch schittert in afwezigheid, maar dit was enigszins te verwachten. De Farming Simulator games wisselen meestal van jaar tot jaar tussen de “grote jongens”-versie en portable-versie.

Farming Simulator 22 belooft in ieder geval meer invloed vanuit de seizoenswisselingen om zo een nog authentiekere ervaring voor te schotelen, een hoop nieuwe machines en gereedschap én een gloednieuw engine. In het vierde kwartaal van dit jaar mogen we Farming Simulator 22 verwachten. Bekijk hieronder alvast de teaser trailer en een bijbehorend schrijven van Giants Software.

https://youtu.be/Z9ck775MlJk

Spelers kunnen uitzien naar nieuwe gewassen, nieuwe maps, nieuwe machines, nieuwe merken en nog heel veel meer. Binnenkort worden cycli en andere nieuwe features aangekondigd! De CGI-teaser-trailer toont nog maar een fractie van de nieuwe game die onderweg is.

Sneeuwschuiven – en de diepgang van gesimuleerde landbouw!

Farming Simulator 22 biedt meer diepgang dan ooit dankzij diverse nieuwe toevoegingen en de grootste spelersvrijheid in de geschiedenis van de serie. Op twee nieuwe maps plus een bijgewerkte alpine Erlengrat-map wordt de nadruk gelegd op de invloed van de seizoenen op verschillende soorten landbouwactiviteiten.

Met een aanbod van meer dan 400 machines en gereedschappen van meer dan 100 authentieke landbouwmerken, inclusief nieuwe categorieën, kunnen spelers uitkijken naar een simulatie die realistischer en veelzijdiger is dan ooit. Tegelijkertijd wordt het zelfs voor nieuwkomers heel makkelijk om te beginnen aan een carrière in de landbouw, veeteelt (inclusief schattigere dieren) of bosbouw.

“We groeien mee met onze games,” aldus Christian Ammann, CEO van GIANTS Software. “Het komende resultaat van onze groeiende ambities wordt een mijlpaal in de geschiedenis van de serie, maar ook in die van ons bedrijf, dat zich heeft ontwikkeld tot een autonome uitgever met volledige controle over zijn product.”

Nóg echtere spelwerelden

Farming Simulator 22 is gebaseerd op de GIANTS Engine 9 en bevat veel technische verbeteringen, zoals realistischer AI-gedrag en fraaiere, rijk gedetailleerde werelden. Dankzij die overtuigende werelden kunnen spelers nog meer opgaan in het virtuele landbouwleven. Zo klinken de motorgeluiden van tractoren bijvoorbeeld realistischer door akoestische weergave van verschillende versnellingen en weerkaatsing.