Afgelopen week kwamen we eindelijk de releasedatum van Forspoken te weten toen een nieuwe gameplay trailer werd getoond tijdens The Game Awards. Kort na de show werden de pre-orders voor Forspoken geopend, waar natuurlijk de nodige bonussen aan verbonden zitten.

Forspoken kent twee verschillende digitale edities, de Digital Standard editie en de Digital Deluxe editie, die beide beschikbaar zijn in de PlayStation Store en op Steam. Mensen die Forspoken op Steam vooruitbestellen krijgen op de release toegang tot de Elite Cloak, Spectra Combo Necklace en de Overclock Nails, PlayStation spelers daarentegen kunnen de No Limits Cloak, Symbol Combo Necklace, Trigger Happy Nails en een Crafting Starter Kit verwachten als pre-order bonus.

Iedereen die de Digital Deluxe editie aanschaft krijgt al het eerdergenoemde op het desbetreffende platform en een digitale download van een Forspoken art book en soundtrack, prequel story DLC ‘In Tanta we Trust’ en vroege toegang tot deze prequel DLC zodra deze uitkomt in de winter van 2022.

Forspoken komt op 24 mei 2022 uit voor de PS5 en pc. Het spel kent een console exclusiviteitsperiode van twee jaar, maar dat betekent helaas niet dat we uit kunnen gaan van een Xbox release zodra deze exclusiviteit afloopt, aangezien dit vooralsnog ook niet het geval is met Final Fantasy VII Remake.