Battlefield 2042 is net een maandje op weg en als we de geruchten mogen geloven, gaat seizoen 1 op 22 maart van start. Ondertussen werkt DICE hard aan verscheidene fixes en nieuwe modi die onder andere de feestdagen vieren.

Het blijkt echter dat de Zweedse studio noodgedwongen wel een aantal zaken uit Battlefield 2042 heeft moeten knippen. De bekende insider Tom Henderson vertelt op Twitter dat de shooter onder meer een aantal extreme weersomstandigheden zoals tornado’s, tsunami’s en vulkaanuitbarstingen had moeten hebben.

Henderson stelt dat deze features genoemd werden tijdens een presentatie die in de zomer van 2020 getoond werd. Door een gebrek aan tijd kon men zich alleen richten op de tyfoon die in de game zit.

Tevens zegt de insider dat de post-launch plannen ‘completely fucked‘ zijn door de problematische launch. Nou heeft Battlefield de laatste paar keren nooit de schoonheidsprijs voor een launch verdiend, maar kennelijk is de situatie op dit moment zo erg, dat men dus de post-launch plannen voor onbepaalde tijd heeft uitgesteld, aldus Henderson.