EA Games en Respawn Entertainment hebben weer een nieuwe trailer uitgebracht voor Apex Legends en dat is natuurlijk gericht op het aanstaande twaalfde seizoen voor de game. Dit seizoen gaat op 8 februari van start en in de trailer hieronder krijgen we de eerste gameplay te zien van de Control modus.

Deze modus is tijdelijk en wordt in een 9 versus 9 opzet gespeeld, zoals we onlangs al lieten weten. Samen met de start van het nieuwe seizoen zal er ook een nieuwe Hero geïntroduceerd worden en dat is Mad Maggie. Uiteraard ontbreekt het ook aan een nieuwe Battle Pass niet.

EA heeft tevens een handig overzicht vrijgegeven van de belangrijkste punten die met Apex Legends: Defiance, zoals het nieuwe seizoen heet, gepaard gaat:

  • Nieuwe modus: Control – Deze nieuwe tijdelijke modus, die de eerste drie weken van Defiance beschikbaar is, biedt spelers een gloednieuwe manier om te genieten van Apex Legends. Control zorgt voor een bloedstollend 9v9-gevecht en geeft twee teams de kans om punten op de map te veroveren en bezetten. Teamwork is cruciaal om te winnen, omdat de modus de grootste teams tot nu toe bevat en Legends nieuwe manieren moeten vinden om alles uit hun squads te halen.
  • Nieuwe Legend: Mad Maggie – Na een snel en eerlijk proces is de oorlogscrimineel en genadeloze punkrock warlord Mad Maggie veroordeeld om mee te doen aan de Apex Games. Wat ze tekortkomt aan empathie en menselijk fatsoen, compenseert ze met koppigheid en rauwe woestheid. En terwijl haar machteloze woede het onvermijdelijke alleen maar uitstelt, weet ze ons allemaal te vermaken.
  • Gesaboteerd Olympus – Een lafhartige, heimelijke aanval die is opgezet door de nieuwe Legend Mad Maggie heeft chaos gezaaid op Olympus, waardoor objecten en gebouwen door de hele stad zijn geteleporteerd. Terwijl de sabotage van Mad Maggie de natuurlijke orde heeft verstoord, moeten Legends zich aanpassen aan hun nieuwe omgeving om te kunnen overleven.
  • Nieuwe Battle Pass – Dankzij het krachtige nieuwe leiderschap zijn de Apex Games spannender dan ooit! Legends krijgen de kans om te laten zien wie ze zijn met nieuwe cosmetische items, music packs, laadschermen, emotes en nog veel meer.
  • Viering van driejarig jubileum – Tijdens de eerste drie weken van Defiance kunnen Legends ter ere van het driejarig bestaan van Apex Legends speciale beloningen verzilveren, waaronder Legend-unlocks!