Volgende maand verschijnt (na jaren wachten) een nieuwe 2D-platformer van onze Italiaanse loodgieter Mario: Super Mario Bros. Wonder. Aan het begin van deze maand kregen we al veel info over deze titel in een Nintendo Direct uitzending, maar Nintendo heeft nu een nieuwe trailer online gezet die alle features van de game nog even in een meer beknopte versie op een rijtje zet.

Veel van de info in de trailer is dus niet nieuw, maar het loont altijd wel eens om je geheugen op te frissen. Lees hieronder een beschrijving van de game en bekijk de trailer waarvan sprake.

Super Mario Bros. Wonder verschijnt op 20 oktober voor de Nintendo Switch.

Ga met Mario en zijn vrienden op een nieuw zijwaartsscrollend 2D-avontuur vol wonderen! Er staan je overal verrassingen te wachten in Super Mario Bros. Wonder op de Nintendo Switch.

Op een dag in het bloemenrijk…

Prins Florian heeft Mario en zijn vrienden uitgenodigd om hem te komen bezoeken, maar een ongenode gast zorgt voor de nodige opschudding! Terwijl zijn leger het feestje verpest, steelt Bowser een wonderbloem, waardoor hij versmelt met het kasteel van prins Florian en verandert in een zwevend fort!

Er staat je een wonderlijke wereld te wachten!

Elk level heeft een eigen wonderbloem. Als je er eentje aanraakt, kan werkelijk alles gebeuren. Buizen kunnen gaan bewegen, het terrein kan kantelen, je kunt rondstuiterende Hoppo’s tegenkomen of worden overrompeld door een op hol geslagen kudde Bulrushes, je kunt in een vrije val raken of door de ruimte zweven. Kortom, je weet nooit wat je te wachten staat. Misschien transformeer je zelfs in iets compleet nieuws!

Wonderbloemen zijn vaak verstopt in levels, dus houd je ogen open voor iets wat er verdacht of eigenaardig uitziet!

Iedereen is van de partij!

Kies je favoriet en duik in het avontuur. Met 12 verschillende personages om uit te kiezen is dit de grootste line‑up in een Super Mario‑game tot nu toe!

Deel het plezier

Het avontuur in de wereld van Super Mario Bros. Wonder is nog leuker als je het deelt met anderen! Speel lokaal of online samen en red het Bloemenrijk als team, of verrijk het avontuur als je alleen speelt door online verbinding te maken.

Lokaal spelen (2-4 spelers)

Beleef wonderlijk plezier met tot wel drie vrienden op hetzelfde spelsysteem! Speel samen en red elkaars ghosts in geval van nood, of rijd mee op de rug van een Yoshi-speler!

Online spelen (2-4 spelers)

Creëer online een kamer voor maximaal 12 spelers en nodig je vrienden uit om het plezier te delen! Speel levels en verzamel wonderzaadjes, of verander haast elk level in een raceparcours en kijk wie het doel als eerste weet te halen.

Online verbinding maken

Tijdens het spelen van levels zie je soms ghosts van andere spelers of speciale borden die online door anderen zijn geplaatst. Raak zo’n bord aan als je zelf een ghost bent, want dan kom je weer tot leven. Je kunt ook zelf een bord plaatsen om anderen te helpen. Als je iemand helpt die online is verbonden, verdien je ook nog eens hartpunten!

Hup, hup, power-up!

Naast de welbekende superpaddenstoel, vuurbloem en superster zijn er in Super Mario Bros. Wonder ook nieuwe power-ups te vinden! Deze drie nieuwe transformaties helpen je gegarandeerd in je strijd tegen Bowser en zijn onderdanen.

Bergen badges

Badges vormen de sleutel tot het vrijspelen van unieke vaardigheden en beloningen in elk level. Je kunt ze verdienen door speciale badgetestlevels te voltooien of krijgen bij bepaalde Poplinshops.

In elk level kun je één badge uitrusten, zelfs als je als team met vrienden speelt. Experimenteer in levels met verschillende badges en ontdek welke het beste voor jou werkt!