Microsoft heeft een uitermate succesvol jaar achter de rug, maar het had ook een kleine domper die het moest verwerken. Redfall van Arkane Studios was immers niet de game waar we allemaal op hadden gehoopt en bovendien stond de game bol van de technische problemen en bugs. De beloofde performance update is inmiddels uitgerold, maar verder weten we niks over de toekomst van de game.

Toch is er nog een klein beetje licht aan de horizon. Jez Corden van Windows Central heeft namelijk tijdens een podcast onthuld dat hij onlangs een gesprek opving tussen ontwikkelaars van Bethesda. De uitgever zou de game zelfs nog “jaren” willen ondersteunen en van een zogeheten “redemption arc” willen voorzien, zoals we dat ook zagen bij games als No Man’s Sky en Cyberpunk 2077.

Arkane Studios zal in ieder geval flink aan de bak moeten, want de cijfers liegen er niet om: Redfall had namelijk in de maand september gemiddeld 15 spelers. De afgelopen 30 dagen is dat aantal ietwat gestegen naar 20 spelers, aldus Steam Charts.