Sony tilt het spelen van PlayStation games op de pc naar een hoger plan, zo hebben ze aangekondigd. Volgende maand verschijnt Ghost of Tsushima Director’s Cut voor de pc en dit zal de eerste game op pc zijn met ondersteuning voor Trophies.

Sterker nog, de game komt met een aantal features die de twee systemen dichterbij elkaar brengt. Als je de game op pc speelt, kan je op Shift+F1 drukken om een nieuw scherm naar voren te halen. Dit scherm toont jouw persoonlijke PlayStation Network profiel.

Als je reeds een PSN-account hebt, kun je hier natuurlijk op inloggen en anders kan je er eentje aanmaken. Zo kan je zien wat je vrienden aan het doen zijn, profielen van andere checken en ook de Trophies raadplegen. In dit geval delen beide systemen dezelfde lijst met Trophies.

Mocht je ooit op de PlayStation begonnen zijn aan de game, maar nog niet alle Trophies gehaald hebben en je koopt de pc-versie, dan kan je hier verder gaan met het behalen van de Trophies en vice versa. Overigens is het gebruik van deze feature volledig optioneel.