Topper van 2018: Dreams – Media Molecule is een ontwikkelaar die niet bang is om te experimenteren met unieke content. Zij waren jaren terug verantwoordelijk voor de vermakelijke LittleBigPlanet games die zich wisten te onderscheiden van andere platformers door de mogelijkheid te bieden eigen levels te maken en in latere delen zelfs eigen games. Tearaway was compleet anders en bestond helemaal uit papercraft, wat ook weer een originele titel was. Hun nieuwe project is Dreams, wellicht het meest unieke concept uit hun portfolio.

Dreams – Dreams is al jaren in ontwikkeling, maar de game zit er nu toch echt aan te komen. Deze game is als je de gameplay video’s bekijkt een behoorlijk vreemde eend in de bijt. Keer op keer zagen we Media Molecule andere dingen maken in de game en het werd steeds waziger en aparter. Maar wat is Dreams nu eigenlijk? Iedereen heeft dromen en je weet ongetwijfeld dat dromen de meest bizarre vormen aan kunnen nemen. Dromen zijn uniek, bijzonder, grappig, angstaanjagend en nog veel meer. In een droom neemt jouw fantasie de meest bizarre vormen aan en dat vertaalt men nu op een creatieve wijze naar de game.

In Dreams kan je kortweg eigen dromen maken, die delen met anderen en weer dromen van anderen beleven. Je kunt de creativiteit die je ’s nachts tijdens het slapen hebt in realiteit omzetten in virtuele entertainment en je kan daarbij werkelijk alle kanten op gaan. Media Molecule is niet vies van jou de middelen aanreiken om te doen wat je denkt en dat is precies waar de kracht van de game hem in zit. Jouw creativiteit bepaalt uiteindelijk het resultaat van de ervaring. De game schotelt je ook een basisavontuur voor, maar die kan je gaandeweg volledig naar eigen hand zetten.

blank

Media Molecule zal in Dreams eigenlijk het beste van twee werelden samenbrengen. Zo heb je enerzijds de gameplay die zij voor ogen hebben en anderzijds de creativiteit van spelers. In het avontuur krijg je namelijk te maken met diverse elementen die je kan aanpassen en er is geen duidelijke grens tussen de gameplay en de creativiteit. In die zin is het avontuur in de basis door Media Molecule gelegd en jij kan dat geheel aanpassen waartoe jij dat nodig acht. In aanvulling daarop krijg je uiteraard nog diverse extra mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan om zo al je dromen te verwezenlijken.

Waarom gaat dit een topper worden? Media Molecule staat natuurlijk bekend om haar unieke en originele games en Dreams valt daar absoluut onder. Het is apart, uniek en het brengt twee werelden samen waardoor je eigenlijk je gehele eigen avontuur creëert. In de basis is het een platformer, maar als jij bijvoorbeeld een racegame wil maken of een puzzelgame, dan krijg je daar met de tools van Dreams alle mogelijkheden voor. Dat is niet alleen uniek en origineel, het werkt creativiteit enorm in de hand en als we kijken naar wat LittleBigPlanet voor creaties heeft opgeleverd, dan kan het niet anders dan dat er na de release van Dreams ontzettend mooie dingen gemaakt gaan worden. Bovendien staat de ontwikkelaar voor kwaliteit en dat maakt deze game tot een titel om in de gaten te houden.

blank

Meer over Dreams:
Drie kwartier aan Dreams gameplay verschenen
Dreams van Media Molecule zal PlayStation VR ondersteunen
Creatieve mogelijkheden van Dreams gedemonstreerd