Afgelopen augustus kwam ontwikkelaar Psyonix nog met het bericht dat lootboxes geheel verwijderd zouden worden uit Rocket League. De Amerikaanse studio beloofde toen met een nieuw en beter systeem te komen dat transparanter is in wat je aanschaft.

Daar heeft Psyonix op hun website nu wat meer over weten te vertellen. De loot crates maken aankomende december namelijk plaats voor zogeheten ‘Blueprints’. Na het spelen van een wedstrijd is er een kans dat je één van die Blueprints ontvangt, waarmee je dat item voor een bepaalde prijs kunt maken. Op de blauwdrukken zal ook duidelijk staan wat voor item je precies terugkrijgt.

Je kunt er ook voor kiezen om de Blueprint op te slaan in jouw inventaris, om vervolgens het item later te creëren. Net zoals bij de kratten, hebben de Blueprints verschillende attributen, zoals ‘Painted’, ‘Certified’ en ‘Special Editions’.

Naast de Blueprints introduceert Psyonix ook de ‘Item Shop’. Hier kun je verschillende items kopen met ‘Credits’, een nieuwe premium valuta wat de Keys zal gaan vervangen. Je kunt Credits gebruiken om Blueprint items te maken, spullen te kopen in de Item Shop en om te upgraden naar Rocket Pass Premium. Spullen die je aanschaft in de Item Shop zijn gebonden aan je account en kun je dus niet ruilen met medespelers.

Dit alles zal plaatsvinden middels een update in december. Al je resterende Keys worden omgezet naar Credits en de crates die je nog hebt staan, worden omgetoverd naar een Blueprint van dezelfde klasse.

Voor die tijd komt er vandaag echter nog een nieuwe Vindicator Crate, die onder andere de Sentinel Battle-Car en de Neuro-Agitator Goal Explosion bevat. Van de eerstgenoemde kun je hieronder alvast een afbeelding bekijken.