Assassin’s Creed: Valhalla moet eind dit jaar verschijnen en is de opvolger van het geprezen Odyssey uit 2018. Ditmaal draait de game om het verhaal van de Viking Eivor en zul je jouw clan de juiste weg moeten wijzen naar de overwinning. Valhalla verschijnt natuurlijk ook voor de nieuwbakken PlayStation 5 en Xbox Series X, en voor de eerstgenoemde versie zijn nu een aantal nieuwtjes verschenen.

Via de Duitse Eurogamer lijkt Ubisoft namelijk – middels een recent rapport – te bevestigen dat Valhalla op een resolutie van 4K zal draaien, met een framerate van maar liefst 60 frames per seconde. Dit zou betekenen dat de game qua performance op hetzelfde niveau van de Xbox Series X zit.

Tevens zegt het artikel dat Valhalla gebruik zal maken van de bliksemsnelle SSD om de laadtijden te verminderen én dat men de Tempest Engine van de PlayStation 5 inzet om een hogere kwaliteit van geluid te leveren.

Dit soort features zijn uiteindelijk net zo goed als de games die er gebruik van maken, dus het is een goed teken dat één van de launchtitels inzet op zowel de SSD als de nog wat mysterieuze Tempest Engine van de PlayStation 5.