Onlangs kondigde Konami aan dat het zou stoppen met de jaarlijkse releases van Pro Evolution Soccer en dat de game verder door het leven gaat onder de naam eFootball. Dat was echter niet de grootste verandering, want de game zal voortaan ook free-to-play zijn. Uit een reactie op Twitter blijkt nu echter dat er buiten deze veranderingen enkele addertjes onder het gras zitten.

eFootball staat gepland om in de herfst van dit jaar te verschijnen, maar de inhoud van de game bleef vooralsnog onbekend. Uit een reactie op Twitter blijkt nu echter dat spelers zich alvast niet moeten verwachten aan een compleet afgewerkt spel, maar de game moeten aanzien als een demo. Daarbij geeft men ook toe dat ze de game zo snel mogelijk willen releasen voor de spelers, al is dat met een beperkt aantal teams en modi. In de loop van het najaar wil men geleidelijk aan nieuwe content toevoegen door middel van updates.

De studio wil wel benadrukken dat er geen enkele vorm van microtransacties aanwezig is en dat het bekende lootbox-systeem vervangen wordt door een Battle Pass die de naam ‘Match Pass’ krijgt. Deze Pass bevat zowel beloningen voor betalende en niet-betalende spelers en kan je ontgrendelen door matches te spelen. Master League daarentegen zal een betalende component worden dat ergens in de toekomst moet verschijnen, maar een exacte datum werd nog niet bekendgemaakt.

eFootball verschijnt in de herfst van 2021 voor de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en pc. De game staat gepland voor een release op iOS en Android later dit jaar.