Het is al bekend dat Forspoken op de PlayStation 5 flink wat ruimte op de SSD zal innemen. Nu is bekend geworden dat de pc-versie er nog een schepje bovenop doet en ook nog eens aardig wat vraagt qua grafische kaart om de game boven de 720p te kunnen draaien.

Als je dacht dat de PS5-versie van Forspoken al flink groot was, dan zal je helemaal schrikken van de pc-versie. Deze neemt maar liefst 150GB in beslag. De rest van de specificaties waar je pc aan moet voldoen liegen er ook niet om.

De CPU die je nodig hebt valt nog wel mee, maar om Forspoken boven de 720p te krijgen heb je minstens een GeForce RTX 3070 of Radeon RX 6700 XT nodig. Je moet tevens minimaal 24GB aan RAM hebben. Met deze hoeveelheid werkgeheugen kan je het spel in 1440p en op 30fps spelen.

Wil je Forspoken in 4K en op 60fps laten draaien, dan heb je een GeForce RTX4080 of Radeon RX 6800 TX nodig en 32GB aan RAM. De exacte specificaties kan je hieronder bekijken.

Om van de schrik te bekomen hebben we hieronder een nieuwe video van Forspoken. Deze laat je het begin van de game zien.

Tot slot, hieronder een trailer met de pc-features van de game.