We hadden al een vermoeden dat de release van Sonic Origins niet lang op zich zou laten wachten en dat blijkt nu gegrond te zijn. Het spel die de eerste drie Sonic-games, tezamen met Sonic & Knuckles en Sonic CD bundelt, zal op 23 juni beschikbaar worden gesteld voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X|S en pc.

De games zijn geremastered en bevatten tevens extra features en nieuwe content. Je kunt ook uit twee modi kiezen om alle titels te spelen. In de Classic Mode speel je de games zoals je gewend bent. Je kunt ook kiezen voor Anniversary Mode en dan speel je ‘full screen’ en heb je een ongelimiteerd aantal levens.

Verder zijn er diverse missies aanwezig die je kunt proberen te volbrengen. Hiermee kan je medailles winnen, die je weer kunt gebruiken om nieuwe content te ontgrendelen, waaronder geanimeerde filmpjes.

Sonic Origins kan je nu al pre-orderen en als je dat doet, krijg je als extra 100 bonus coins, toegang tot de ‘Mirror Mode’ en je krijgt een ‘letterbox background’ met SEGA Megadrive thema. Verder kan je kiezen uit twee edities van deze uitgave, de standaard versie bevat alleen de games en kost €39,99. De Digital Deluxe editie kost €44,99 en bevat de game en een aantal extra’s.

Deze extra’s zijn als volgt:

  • Hard missions
  • Character animation in the main menu
  • Camera controls over the main menu islands
  • Character animations during music islands
  • Additional music tracks from Mega Drive / Genesis titles

Sonic Origins is ook nog voorzien van een trailer en die check je hieronder.