Nog niet zo lang geleden bracht Square Enix een video uit, waarin je de vele parkour vaardigheden van Frey uit Forspoken kon zien. Dit zijn essentiële skills die je stuk voor stuk moet gebruiken om het land van Athia te doorkruisen en om de vele vijandelijke aanvallen te ontwijken. De uitgever heeft opnieuw een soortgelijke video uitgebracht, waarin dit keer de gevechtsspreuken van Frey centraal staan.

Frey kan namelijk meerdere soorten spreuken leren, die verschillen in kleur. Iedere kleur geeft een andere categorie aan en zo is bijvoorbeeld rode magie gebaseerd op vuur. Vuurspreuken zijn een goed voorbeeld van offensieve magie. Daarnaast kan Frey zichzelf ook goed verdedigen met bruine magie – oftewel aard magie – en vijanden vastzetten met groeiende boomwortels. Verder kan ze ook water magie en groene spreuken hanteren, die meer voor support doeleinden zijn en gecombineerd kunnen worden met andere magie om zo dodelijke combo’s uit te voeren.

De trailer hieronder legt het in ieder geval duidelijk uit en het mag zonder twijfel zijn dat Frey een flink arsenaal aan spreuken ter beschikking zal hebben.