Knockout City werd in mei 2021 uitgebracht en een jaar na de release besloten Epic Games en Velan Studios om de titel free-to-play te maken. Sinds de release zijn er meerdere seizoenen uitgebracht met nieuwe content, maar na twee jaar komt er toch een einde aan de titel.

In een uitgebreide verklaring laat de ontwikkelaar weten dat seizoen 9 het laatste seizoen zal zijn voor de game. Op 6 juni 2023 zal het dan afgelopen zijn, aangezien de servers offline worden gehaald. Het is vanaf dan ook niet meer mogelijk om de game te spelen.

Om het naderende einde enigszins te compenseren zal er een hoop nieuwe content uitkomen, zodat het vaarwel als het ware episch is, naar eigen zeggen. De reden voor het beëindigen van de service zit hem in een aantal aspecten van de game die aangepast moeten worden om de game duurzaam te houden.

Dit vraagt echter een dermate grote ingreep dat het voor een kleine studio niet haalbaar is om te realiseren terwijl ze de game blijven voorzien van updates. Met andere woorden, het kost teveel tijd en geld en dat is domweg niet rendabel.

De verklaring van de ontwikkelaar is zeer uitgebreid en kan je hier nalezen.